Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Хто переможе? Визначено фіналістів альтернативної Нобелівської премії з літератури
Переможця альтернативної Нобелівської премії 2018 року, яку започаткувала Нова Академія на заміну найпрестижнішій літературній нагороді, оголосять 12 жовтня. А поки ми вже знаємо імена письменників, які боротимуться за першість.
 
 
До короткого списку потрапили автори, які набрали найбільше голосів під час відкритого голосування, а саме: англійський письменник Ніл Ґейман, японський письменник Харукі Муракамі, французька письменниця, уродженка Гваделупи Маріз Конде та канадська письменниця Кім Тхуі. Далі журі Нової Академії (до складу увійдуть редакторка Енн Палссон, професорка Гетеборзького університету Лізбет Ларссон і бібліотекарка Ґунілли Сандін) оцінить творчість авторів та обере переможця.
 
Харукі Муракамі та Ніл Ґейман
 
За словами представників Нової Академії, Харукі Муракамі є «одним із найвідоміших авторів та перекладачів, роботи якого поєднують поп-культуру із запеклим магічним реалізмом». Маріз Конде вважають «однією з найбільш видатних авторів Карибського моря», яка пише про те, «як колоніалізм змінив світ і як постраждалі повернули свою спадщину». «Історії Кім Тхуі описують кольори В'єтнаму, запахи та смаки, а також розповідають про небезпеки вигнання та пошуку ідентичності», – зауважили в Новій Академії.
 
Ще однією зіркою в такій чудовій компанії є Ніл Ґейман. «Перемога не зробить мене більш щасливим, ніж перебування в цьому списку, – зазначив Ніл Ґейман, дізнавшись перелік фіналістів нагороди. – Тому я не думаю про це як про протистояння суперників, а як про перебування у славетній і шановній компанії».
 
Маріз Конде та Кім Тхуі
 
Нагадаємо, що через скандал Шведська академія скасувала вручення Нобелівської премії з літератури у 2018 році, натомість більше 100 шведських культурних діячів створили Нову Академію й започаткували альтернативну Нобелівській премії. Номіновано на цю нагороду було 47 кандидатів, серед яких також були Арундаті Рой, Джоан Ролінґ, Маргарет Етвуд, Донна Тарт, Ієн Мак’юен та ін.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage