Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Христина Лукащук презентувала книгу-оберіг «Казка про Майдан»

У львівській книгарні «Є» в рамках ХХІ Форуму видавців авторка «Казки про Майдан» Христина Лукащук розповідала про те, як говорити з дітьми про війну та події, що відбувалися й відбуваються в Україні сьогодні. Про правду, про біль і перемогу добра над злом.

Христина Лукащук розказала, як виникла ідея написати книгу про Майдан: «Коли відбулися ті страшні події у Києві, я три дні сиділа за комп’ютером і писала текст. Спершу це не було казкою. Але коли Мар’яна Савка побачила мій твір, вона наполягла на тому, щоб перетворити цю історію у казку».

Важливу частину книги складають також й ілюстрації, які руйнують рамки традиційної дитячої книги. Їх теж створила Христина Лукащук. «Народне мистецтво, в яке я безповоротно закохана, мене завжди дивувало, - розповідає авторка. - Насправді, в оцих примітивних качечках заховано дуже багато сенсу. Дитина, дивлячись на такі зображення, залучає фантазію і може домислювати. Якщо дати повністю промальоване зображення, для дитини це буде не цікаво, виникнуть певні рамки. Я намагалася не ставити таких рамок».

«Як на мене, - говорить головний редактор «ВСЛ» Мар’яна Савка,- в книжці є дві історії: казка та ілюстрації. Архетипна розповідь для найменших не несе якихось подробиць тих подій, що відбувались. А в ілюстраціях прочитуються усі найменші деталі, герої. У той час дорослі, хто пережив цей час, будуть вбачати тут кожен свою індивідуальну історію».

        

На палітурці книги зображена ікона, яку намалював Роман Зілінко. Ця ікона, створена на свято Покрови, додає книжці додаткового значення – оберегу. «В мене самого двоє маленьких діток. І книга Христини, яка зроблена дуже добре, стала знахідкою і допомогою для мене та усіх батьків, які не можуть знайти в собі сміливості, щоб говорити з дітьми про такі важкі події», - зізнається художник.

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage