Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Хроніки Південного» — серед фіналістів підліткової премії «Навиворіт»!
Журі нагороди «Навиворіт», що вручається підлітками за найкращі підліткові книги, оголосило список претендентів на перемогу у кількох номінаціях. До фіналістів 2019 року потрапила книжка литовського письменника Рімантаса Кміти «Хроніки Південного», що побачила світ у «Видавництві Старого Лева» у перекладі Беатріче Белявців
та з художнім оформленням Антона Селлешія!
 
Книга боротиметься за першість одразу у двох номінаціях: «Найкраща перекладна підліткова книга року» та «Найкращий дизайн підліткової книги».
 
«Хроніки Південного» — молодіжний роман, в якому йдеться про життя шяуляйського старшокласника в 1990-х роках. Це дуже щира й дотепна розповідь головного героя, який виростає від бажання «бути як усі» до того, щоб не боятися бути унікальним. Як і кожен підліток, герой роману прагне самостійності, крутості, для цього пробує і в дрібному «бізнесі» покрутитися, і досягнути результатів у регбі, і дів­чата притягують його наче магнітом. Перші проблеми з право­охоронцями, перша любов, перші вірші й перший секс — усе, що було актуальне в 1990-х, і тепер буде близьким підліткам-читачам.
 
З повним коротким списком можна ознайомитися на сторінці нагороди «Навиворіт». Хто переможе – дізнаємося вже скоро!
 
Нагадаємо, шо минулого року переможцями стали книжки «Руки розбійника» Фінна-Олє Гайнріха, «Ауергаус» Бова Б’єрґа та «Королівство шахраїв» Лі Бардуґо.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage