Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

"Хочеться мати на поличці": по що йдуть на Книжковий Арсенал
Анастасія Сорока, Олег Карп'як, ВВС Україна
 
У ці квітневі дні Київ перетворився на літературну столицю: тут відкрився один із найвідоміших книжкових фестивалів України - Книжковий Арсенал-2016.
 
Колона людей тягнеться вже від станції метро "Арсенальна". Що ж так вабить киян і гостей столиці, старих і малих, студентів, інженерів і навіть астрофізиків на щорічний книжковий ярмарок?
 
Кореспонденти ВВС Україна поцікавилися у відвідувачів Книжкового Арсеналу, заради якої літератури вони сюди прийшли - і який книжковий "улов" заберуть із собою.
 
Надія, журналістка
 
 
"Це Воргол", Інґрем Кетрін, "Видавництво Старого Лева"
 
"Апокрифи степу", Ростистав Мельників, "Видавництво Старого Лева"
 
Надія: Здебільшого я орієнтувалася на ті огляди, які публікували інші видання: що шукати, кого дивитися.
 
Саме сьогодні я взяла новинку, яку "Старий Лев" ("Видавництво Старого Лева". - Ред.) видав про Енді Воргола. Мені подобається, що в першу чергу (видавництва. - Ред.) почали зосереджуватись на тому, щоб робити гарне саме видання, щоб воно було ілюстроване, що його було приємно тримати в руках, приємно гортати. І це вже трошки, мені здається, новий рівень видавництв - вони починають орієнтуватися на Захід. Це дуже-дуже тішить. Нарешті з'являється той продукт, який хочеться мати на поличці.
 
А ось "Апокрифи Степу" - це поетична збірка, яку мене попросила купити мама.
 
Славік і Христина, програмісти
 
"Земля Георгія", Антон Сенченко, "Видавництво Старого Лева"
 
"Чарівні візерунки", Любов Гавур
 
Христина: Я приїхала на Книжковий Арсенал, власне, за цією книжкою Антона Сенченка "Земля Георгія", адже це з моїх улюблених авторів, я прочитала майже всі його книжки. І він десь має бути тут, тому я хочу взяти в нього автограф.
Також мене зацікавила книжка "Тринадцять новел" Юркі Вайнонена. Це не наш автор, він зі Скандинавії, фін. Дуже химерна історія, яку порадили прочитати у видавництві.
 
А також я купила своїй мамі книжку, яка називається "Матері".
 
Славік: Я купив книжку своїй мамі - "Чарівні візерунки". Це третя частина цього видання. Перші дві моя мама вже має, і я тепер приїхав купив їй третю частину. А собі ще нічого не купив.
 
Остап, студент
 
 
 
"Дороги й середохрестя", Віра Агеєва, "Видавництво Старого Лева"
 
Остап: Мабуть почати варто з того, що пані Віра у мене викладає українську літературу ХХ століття.
 
Але мене, насправді, цікавить доба українського модерну.
 
Вона (Віра Агеєва. - Ред.) розкрикає проблематику письменності Довженка, Хвильового, інших авторів того кола - тобто людей, яку творили українську літературу нібито в період українізації, яка трагічно закінчилась.
І я ще не знаю - це для мене буде самого відкриттям - чи проводить вона порівняння - чи просто окремо їх аналізує - з авторами сучасної доби: з Андруховичем, з Жаданом, з Винничуком. Тобто це книжка, про яку я зараз знаю мало, але від якої багато очікую.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage