Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Хлопчик у смугастій піжамі» – яскрава книжкова прем’єра у «Видавництві Старого Лева»
Якщо ви не вірите, що історія про 9-річного хлопчака може звести на нівець будь-яку тоталітарну ідеологію та мілітарні перегони, тоді ви просто не читали «Хлопчика у смугастій піжамі» ірландського письменника Джона Бойна. Роман номінований на два десятки літературних премій, в тому числі і на British Book Award, виданий 50-тьма мовами світу, а у 2008 році був екранізованим. Що спричинило до такої популярності? Дитяча невинність і переконання у тому, що усі ми рівні, а коючий дріт  лиш умовність. Тепер книгу можуть прочитати й українці  видання побачило світ у перекладі Віктора Шовкуна у «Видавництві Старого Лева».
 
«Дуже проста і абсолютно незабутня. У цій книзі немає ніяких монстрів і страховиськ, проте справжній жах завжди ховається в повсякденному»  Ireland On Sunday
 
 «Сумна, глибока і хвилююча притча про людську чистоту, яка завжди по той бік добра і зла»  The First Post
У центрі книги  9-річний Бруно, який безтурботно живе в прекрасному п'ятиповерховому будинку в центрі Берліна разом зі своєю родиною і друзями. Щастя Бруно тьмяніє в той день, коли покоївка, пакуючи валізу малого, розповідає про переїзд родини в інше місто. Батька Бруно  військового офіцера  підвищили по службі. І хоча хлопчика не оминає хвиля занепокоєння, що охоплює з цього приводу його найближчих родичів (німецьких інтелігентів), він очікує знайти нових друзів. Проте потоваришувати з кимось у Геть-Звідси виявляється непросто.  Ані гойдалки, ані ігри з прислугою не тішать його. Тож хлопчик іде до дивного табору неподалік, де живуть люди, що всі як один одягнені у смугасті піжами. Там він знаходить найкращого друга  Шмуля, що народився з Бруно в один день. Хлопцям цікаво та весело спілкуватися, хоча їх й розділяє паркан з колючого дроту. І, звісно, коли у друга трапляється біда  батько Шмуля раптово зникає  Бруно перевдягається в смугасту піжаму, щоб допомогти йому...
 

«Іноді серед потоку книг з'являється та, що пробуджує почуття, тривожить розум і надовго застрягає в пам'яті. «Хлопчик у смугастій піжамі» - саме така книга» The Yorkshire Evening Post
 
 «Потужна і тривожна...  Як і «Щоденник Анни Франк», ця книга є ввідною у тему»  USA Today
У цій драматичній історії маленький Бруно  лише провідник. Його чистий дитячий розум й не замилене брудом політичних доктрин світосприйняття показує читачу, до чого може призвести викривлена логіка дорослих, уявлення, що хтось заслуговує на життя менше за інших, а також сила долі й божевілля випадку. Про це й розповідає дивовижна книжка «Хлопчик у смугастій піжамі»... А ще про силу дружби, любові до ближнього і безкорисність.
 
«Маленький шедевр» – The Guardian
 
«Дивовижна річ, така проста і така легка, вона буквально розриває душу» – The Irish Times

 
Джон Бойн — ірландський письменник. Автор восьми романів для дорослих і чотирьох романів для дітей. Книги Бойна перекладені 50-ма мовами світу.
 
Народився в Дубліні у 1971-му році. Вивчав англійську літературу у Триніті Коледжі, письменницьку майстерність в Університеті Східної Англії, де став володарем премії Кертіса Брауна (премія, що присуджується за найкращий студентський прозовий твір). Його рання проза складалася головним чином з розповідей. Всього вийло приблизно 70 оповідань і 8 романів автора.
 
Роман «Хлопчик у смугастій піжамі» був екранізований у 2008-му. Фільм отримав кілька престижних кінопремій. Сам роман отримав дві премії Irish Book Awards, премію Bisto Book of the Year і був призером або представлений в «коротких списках» декількох міжнародних нагород. Крім цього, роман 80 тижнів очолював список бестселерів Ірландії та очолив New York Times Bestseller List і був бестселером у Іспанії в 2007-му і 2008-му роках. У всьому світі продано понад 5 мільйонів примірників книги.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage