Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

ХХІІ Форум видавців: Мистецтво як спосіб комунікації
У рамках ХХІІ Форуму видавців та VI Львівського бібліотечного форуму у Львівській обласній бібліотеці для дітей відбулася зустріч на тему «Як розмовляти з дітьми про мистецтво». Основою розмови стала однойменна книга французького мистецтвознавця Франсуази Барб-Ґалль, що вийшла у «Видавництві Старого Лева». Попри те, що самій авторці не вдалося потрапити на Форум видавців через проблеми з літаком, чимало бібліотекарів прийшло послухати заступника головного редактора ВСЛ Катерину Міхаліцину, яка працювала з книгою і для якої вона теж є знаковою.
 
«Ми живемо в епоху Інтернету та соцмереж, тож коли анонсували вихід першої книги Франсуази Барб-Ґалль «Як розмовляти з дітьми про мистецтво», були приємно здивовані резонансом і відгуками від зовсім різних категорій наших читачів, – розповідає Катерина Міхаліцина. – Книга – підтвердження слів відомого нейрохірурга і нашого автора Генрі Марша про те, що наше фізичне здоров’я напряму залежить від здоров’я соціального. Люди, які можуть реалізувати свої емоції та враження, куди здоровіші, аніж ті, хто не має можливості цього зробити». 
За словами Катерини Міхаліциної, Франсуаза Барб-Ґалль у своїй книзі наголошує: головне – це відвертість і вміння бачити світ очима дитини. Скажімо, у спекотний день дитина не бажатиме знайомитись з мистецтвом, максимум, що їй хотітиметься – це морозива. Або ж, якщо вашому малюку всього три рочки, він навряд чи оцінить Лувр. «Книга – це завжди величезний досвід і предмет діалогу, - наголосила редакторка. – А мистецтво – неймовірний внутрішній зв'язок між людьми, які його споглядають, спосіб комунікації та можливість відкрити будь-яку людину по-новому».
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage