Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

ХХІІ Форум видавців: Катерина Бабкіна розповіла про «Шапочку і кита»
У «Дзизі» в рамках ХХІІ Форуму видавців відбулася зустріч із письменницею Катериною Бабкіною. Авторка не лише розповіла про свою першу дитячу книгу «Гарбузовий рік», що вийшла у ВСЛ, а й розкрила секрети нового твору «Шапочка і кит», який незабаром теж видасть Старий Лев.
 
Як і попередня книга «Гарбузовий рік», «Шапочка і кит» матиме благодійну складову. Частина коштів від продажу видання буде перерахована благодійному фонду «Таблеточки».
 
«Я пишу усі свої книги для людей. Не роблю різниці між дітьми та дорослими, адже ми усі живемо в одному світі, тому і повинні говорити про одні і ті ж самі речі, - вважає Катерина Бабкіна. - Переконана, що з дітьми треба говорити про все чесно: про розлучення, смерть і хвороби, про нових бойфрендів мами тощо». 
 
Письменниця показала кілька ілюстрацій до майбутньої книги, які створила Юлія Пилипчатіна. «Юля – талановита художниця. В ілюстраціях до «Шапочки і кита» вона використовує техніку колажування, а також 3D ілюстрації». Авторка зачитала уривок з майбутньої книги, розповіла про її персонажів та пригоди, які чекають на них на шляху лікування головного героя твору від лейкемії.
 
Головний редактор ВСЛ Мар`яна Савка розповіла про важливість дитячих творів Катерини Бабкіної: «Катя – дуже творча натура, яка на все має свою думку. Коли вона написала «Гарбузовий рік», я думала, що Катя на цьому зупиниться. Але цього не відбулось, і вона взялась за нову історію. І дуже важливо, що перша та друга книги говорять з дітьми на дорослі теми». 
 
Співзасновник благодійного фонду «Таблеточки» Ірина Литовченко: «Наша співпраця має не лише фінансову користь, а й просвітницьку. Для українських дітей тема хвороби і смерті - під табу. У розвинених країнах дітки із різними вадами навчаються у звичайних школах. В Україні таких дітей намагаються відмежувати від усього іншого, обмежити. Діти, які місяцями перебувають у лікарні, не мають з ким поговорити про свої почуття. У той же час ми нічого не знаємо про дітей, які хворіють. Сподіваюсь, книга відкриє нам очі на такі питання».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage