Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Грудне вигодовування – це спосіб щоденного обміну любов’ю з дитиною»
Фото - Віктор Соловей
 
У суботу, 26 березня, у Київському Будинку Книги відбулася презентація видання «Грудне вигодовування: секрети і секретики», що вийшло у серії «Школа мудрих батьків» від ВСЛ. Презентували книжку її авторки – консультант з грудного вигодовування Ксенія Соловей, педіатр Тетяна Гавриленко та перинатальний психолог Миродара Єрко. Модерувала зустріч телеведуча Марічка Падалко.
 
Появі видання передувала велика та ґрунтовна робота колективу авторів, упорядника та рецензентів. Упорядник Надія Кудринецька розповіла історію появи книжки, до створення якої долучились найкращі українські спеціалісти. 
 
«Для мене було очевидно, що авторами цієї книги мають стати найкращі фахівці, яких можна знайти у наші країні,  – ділилась Надія. - У цій темі важливі і погляд консультанта, який навчить маму правильно прикладати дитину до грудей, і погляд психолога, і погляд кваліфікованого педіатра. Виходячи саме з цих міркувань я почала шукати команду для написання книги. Мені дуже приємно, що всі її автори відгукнулися і активно включилися у роботу, результат якої ми тримаємо зараз у руках».
 
 
Ксенія Соловей займається питаннями грудного вигодовування вже 14 років, відтоді, як народилася її старша донька. І, за її словами, популяризація цієї теми в Україні є дуже важливою. 
 
«Коли я сама була молодою мамою, що вперше годує дитину грудьми, мені дуже хотілося мати таку книжку. ЇЇ поява – важлива подія не тільки для мене, а й для всіх наших жінок та дітей. Важливо популяризувати тему грудного вигодовування, адже від неї залежить здоров’я майбутнього покоління. Коли ми писали книжку, вклалися у її створення максимально, наскільки могли. Для нас важливо, щоб мами користувалися нею та вирішували з її допомогою питання, що їх турбують».
 
Педіатр Тетяна Гавриленко розповіла про важливість наукового підходу до теми грудного вигодовування, особливо у наш час, коли давно знані істини необхідно доводити науковими фактами.
 
«Помилки, які роблять жінки під час грудного вигодовування дітей, у всіх дуже схожі, - вважає педіатр. – Потрібно ділитися інформацією, щоб мами читали її та не робили одних і тих самих помилок. Для себе я бачила завдання не тільки освітити педіатричні аспекти годування грудьми, я хотіла привнести у книжку більше науки.  Мені  хотілося, щоб наша книжка стала джерелом правдивої інформації для наших жінок, яким важко розібратися у інформаційному потоці».
 
 
За словами перинатального психолога  Миродари Єрко, після народження дитини і з початком грудного вигодовування кожна жінка окрім радості зустрічається також із проблемами, і вона на цьому етапі дуже потребує підтримки.
 
«Для мене у грудному вигодовуванні найціннішою є любов, - каже Миродара. - Годування грудьми – це живий, тілесний, практичний, спосіб щоденного обміну любов’ю з дитиною.  Важливо, що книжка повноцінна і розкриває тему грудного вигодовування з різних боків.  У свою частину я хотіла вкласти підтримку для мами, яка на початку грудного вигодовування зустрічається не тільки з радістю, а й зі складнощами». 
 
Подивитися на книжку під іншим кутом допомогли її рецензенти - Єлізавета Євгенівна Шунько, неонатолог, доктор медичних наук, та Марічка Падалко, відома телеведуча, мама трьох дітей, яка змогла поєднувати грудне вигодовування та роботу. 
 
«Поєднання роботи та грудного вигодовування не є проблемою, - вважає Марічка Падалко. - Як мама трьох дітей я пишаюся тим, що кожного годувала по року, не відриваючись від роботи. Коли прочитала цю книжку, відкрила для себе багато нового, і якби мені зараз довелося знову годувати дитину грудьми, я обов’язково б перечитала її ще раз.  Бо ми, зайняті мами, думаємо, що все будемо пам’ятати, але у шаленому ритмі життя часто забуваємо те, що вже проходили. У тому числі й речі, пов’язані з грудним вигодовуванням». 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage