Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Ґомбрович, Борхес, Ахматова – оголошено перелік номінантів на Нобелівську премію 1966 року
 
У Швеції опубліковано перелік письменників, які претендували на Нобелівську премію з літератури у 1966 році. У списку – 72 імені.
 
Згідно з правилами Нобелівської премії, імена номінантів залишаються невідомими протягом 50 років з моменту присудження нагороди. 2 січня 2017 року на сайті Шведської академії з`явився перелік авторів, висунутих на здобуття премії у 1966 році, та коротка інформація про них. Список номінантів уклав тодішній секретар Нобелівського комітету Уно Виллерс.
 
Серед претендентів – Семюел Беккет, Хорхе Луїс Борхес, Вітольд Ґомбрович, Анна Ахматова, Гюнтер Грасс, Еріх Кестнер, Володимир Набоков, Пабло Неруда та інші. Цікаво, що Анна Ахматова була номінована на премію і 1965 року, але нагорода дісталась Михайлу Шолохову. 
 
 
Нагадаємо, лауреатами Нобелівської премії 1966-го стали одразу два письменники – єврейський автор Шмуель Йосеф Агнон, якого журі відзначило за «глибоко оригінальне мистецтво оповіді, навіяне єврейськими народними мотивами», та німецька поетеса Неллі Закс, котра отримала визнання за «її видатні ліричні та драматичні твори, що досліджують долю єврейського народу».
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage