Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Глина нашого життя від Юлії Мусаковської
Під час Книжкового Арсеналу відбулась прем’єра фільму «Глина» Олександра Фразе-Фразенка, знятого за мотивами збірки віршів Юлії Мусаковської «Чоловіки, жінки і діти», що вийшла у «Видавництві Старого Лева». Показ фільму супроводжувався читанням віршів у виконанні Юлії Мусаковської, модерувала зустріч заступник головного редактора ВСЛ Катерина Міхаліцина.
 
Юлія Мусаковська розповіла про процес створення фільму, співпрацю з режисером Олександром Фразе-Фразенко та концепцію, закладену в основу стрічки: «З Олександром мені було легко працювати. Нашою музою під час роботи стала акторка Олександра Сладкова, яка з’явилася у кадрі, і робота з нею також була дивовижною. Це мій перший подібний досвід. У фільмі розкривається концепція глини, згадана також і у книжці: глина, як першооснова всього живого, глина, яку ми можемо брати в свої руки і виліплювати з неї  що завгодно, утому числі - і нас самих».
 
Юлія Мусаковська та Катерина Михаліцина говорили також і про аспекти, якими пронизаний фільм.
 
«Коли я побачила готовий фільм, я сказала Сашкові, що це дивовижно. – зізналась Юлія. - Тут є не тільки аспект глини як праматері, але й аспект створення себе. Попри те, що існують певні соціальні ролі, які інші люди намагаються на нас накласти і потім запекти, і ми повинні мати силу брати цю глину і навчитися з нею працювати, навчитися надавати їй і собі таку форму, яку ми бажаємо».
 
Фото Анастасії Стрілець
 
Вірші, що супроводжують фільм, не тільки інтимні. Вони також говорять про те, що відбувається зараз з нашою країною і людьми у ній. У якомусь сенсі глина – це той щит, який ми створюємо собі, яким ми захищаємося від навколишнього світу та намагаємось захистити інших.
 
«Два останні роки нас змінили і продовжують нас змінювати, продовжують формувати нашу ідентичність, - вважає Юлія Мусаковська. – У фільмі відбувається створення захисного щита з глини. Необхідність такого щита я відчуваю зараз ще крізь призму материнства. Якщо у тебе є дитина, ти не можеш повністю віддатися емоціям, ти мусиш створювати відчуття захисту. Можливо, цей дитячий аспект не до кінця проговорений у фільмі, але він проговорений у книжці. Ти мусиш бути сильною якщо не заради себе, то заради дітей. Це вже обов’язок».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage