Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Генрі Марш: «Я об'їздив увесь світ, але Львів залишається моїм улюбленим містом»
В гості до Старого Лева завітав відомий британський нейрохірург Генрі Марш зі своїм давнім другом Романом Жолтовським. Пан Роман не менш унікальна особа: польський гравер, він чверть століття гравіював нагороди для переможців головного тенісного турніру Британського королівства - Вімблдон. Гості провели дружню бесіду з командою Старого Лева, обговорюючи книгу Генрі Марша «Історії про життя, смерть і нейрохірургію», що вийшла у ВСЛ, ділячись цікавими випадками зі свого життя. 
 
«Я об'їздив увесь світ, але Львів залишається моїм улюбленим містом, - розповідав Генрі Марш. - Коли я вперше приїхав сюди, місто було як пуп'янок квітки, та з кожним роком Львів розцвітає і стає прекраснішим. Люблю приїжджати сюди з моїм давнім другом Романом, для нас це нагода зайвий раз посперечатися між собою, побесідувати з цікавими людьми, а ще - засісти в затишній кав'ярні і поспостерігати за прекрасними львів'янками».
 
 
«Для мене логічніше було б назвати улюбленим містом Краків, але насправді це - Львів, - продовжив розмову Роман Жолтовський. - Тут відчувається особливий приязний зв'язок між людьми. Дружня розмова - зараз справжня розкіш для англо-саксонських країн. Переконаний, що не архітектура робить місто, а люди. Це, до речі, предмет однієї з наших суперечок з Генрі, він дотримується теорії Черчіля: «спочатку ми формуємо будівлі, а потім будівлі формують нас». 
 
Пан Роман, як справжній друг, поділився секретами Марша: «Генрі не тільки блискучий хірург, він ще й талановитий різьбяр по дереву. Сам збудував у своєму саду кілька маленьких відпочинкових будиночків, зробив у них меблі, накрив черепицею (яка, щоправда, вічно протікає), розмалював їх своїми улюбленими кольорами: кольором «зеленого моху» і «китайським червоним». А ще пан Генрі, завзятий прихильник творів Толкіна, і як і останній не дуже зважає на правила дорожнього руху – «сідає на велосипед і гасає по зустрічній на вузеньких вуличках Лондона», - каже Роман Жолтовський.
 
 
Генрі розповів, що їздить в Україну як нейрохірург вже понад 20 років: «Так, тут багато проблем. Але я ще жодного разу не пожалкував про свій приїзд. Проблеми українців дуже складні, але водночас цікаві для аналізу, вони наводять на роздуми про людську сутність, про прагнення верховенства права і про посткомуністичні травми».
 
Під час зустрічі нейрохірург познайомився з героєм Майдану Ігорем Чабаном, дізнався про унікальну історію його видужання після вогнепального поранення в голову, яке пан Ігор отримав 21 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві.
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage