Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Гаська Шиян презентувала книгу "Hunt, Doctor, Hunt" і поділилась думками про секс
 
9 грудня о 18:00 в виставковому залі книгарні "Є" відбулася презентація книги Гаськи Шиян "Hunt, Doctor, Hunt". Модератором був відомий український поет та прозаїк Юрій Іздрик. Сама ж книга - про природність, сексуальність, прийняття своєї тілесності. Також на презентації був помічений Юрій Андрухович, який презентуватиме свою книгу "Тут похований Фантомас" в цьому ж залі 10 грудня о 18:00.
 
Галина (Гаська) Шиян народилася у 1980 році у Львові. За освітою класичний філолог. У 2012 видала переклад роману Букерівського лауреата ДіБіСі П’єра «Світло згасло в Країні Див», створивши на основі твору проект «Декаданс Бере Своє», який синтезував текст, візуальне мистецтво і музику та об'єднав учасників під зареєстрованою авторкою творчою маркою «Батрахоміомахія». А ідея даної книги виникла в письменниці, коли вона лежала в лікарні із запаленням мозку.
 
"Сьогодні презентуємо книжку, про яку можна говорити в багатьох аспектах.  Так, як про сексуальність говориш ти, не говорить в українській літературі, здається, ніхто. Ти говориш про це дуже природньо, без зайвих евфемізмів", - розпочав презентацію Іздрик.
 
"Мене питають - чому в моїх творах така велика доза тілесності? Мені ж здається, що вона звичайна, така ж, як доля подорожей, фактурних персонажів, їжі чи сну. Я не є прихильником гендерної рівності - всі оці наші жіночі гормональні штуки дуже впливають на нас і наше світосприйняття. В цій книзі є вже широковідома сцена сексу в літаку. Так, я дійсно про це написала - але ж книга не тільки про секс! Тут є і думки про інтимну лексику різних країн, і про зближення між людьми, і багато чого ще. Я не вважаю тему еротичності домінучою в цій книзі, але вони повинна займати в літературі нормальне місце. Наприклад, в українському кіно мені завжди бракує такого нормального радісногого "іспанського "сексу.", - зазначила автор книги Гаська Шиян.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage