Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Гарячі» дитячі видання Старого Лева до 25 Book Forum
Не встигнемо озирнутися, як Львів накриє хвилею Book Forum, а містом із важкезними торбами книжок бігатимуть книголюби з усієї країни. Тож саме час знайомитись з найцікавішими новинками. Сьогодні до вашої уваги найсвіжіші книжки Старого Лева для дітей та підлітків.
 
 
 
Читачі Старого Лева добре знають письменницю Олю Русіну та її дитячі повісті «Сестричка» і «Сімейка Майї». Свою першу книжку «Сестричка» Оля написала ще у 16 років. Цього разу вже доросла молода авторка презентує нову підліткову повість з дуже сонячною, хоч і не без хмар, назвою – «34 сонячні дні і один похмурий».
 
Це меланхолійна історія про одне літо у приморському містечку. Головна героїня Анна – місцева. Щоліта до моря з’їжджаються натовпи відпочивальників і містечко перетворюється на барвистий карнавал із туристів. Однак як тільки ставало прохолодно, усі літні друзі Анни поверталися до своїх міст, «і весь той час, що ми проводили разом, залишався тільки літньою пригодою — такою, як море». Тож 10-річна Анна вирішує цього літа не «заводити» ніяких друзів. Однак не так трапилось, як гадалось. Інша Анна – гостя міста – сама підійшла до неї. Так закрутилася дружба – місцевої Анни, її старшого брата Маркіяна і Анни, яка приїздить. Разом вони проникнуть у дім чоловіка-з-чайками, якого бояться всі діти і кажуть, якщо він гляне на тебе – помреш за три дні; дивитимуться вечорами особливі фільми дядька Стефана та їстимуть вишні, розгадуватимуть минуле прикутої до візка Анатолії, яка, кажуть, зіграла в тих фільмах головні ролі. А ще рятуватимуть Анну, яка не вміла плавати, але була переконана, що ніколи не вмре, гаситимуть один дім і ночуватимуть на маяку. Адже літо якраз для того, щоб кожен день був великою пригодою.
«Маленька відьма та Кір» Олексія Надемлінського
 
Це фентезійна повість для тих, хто любить історії про відьмочок, тварин, що розмовляють, чарівних істот та магічні артефакти. І Кір тут аж ніяк не хвороба – а Кіт Розумний, отак! Ну бо є Людина розумна, то чому не може бути такого кота.
 
12-річна Маринка разом із мамою переїжджають до нової квартири в Нових Осокорках – як виявиться згодом, магічному місці, звідки можна потрапити в інші світи. Дорогою до нової оселі вони зупиняються, щоб замінити колесо і помічають незвичного кота, який пильно спостерігав за ними (привіт професорці Макґонеґел). На радість дівчині, Тетяна Григорівна дозволила Маринці залишити кота. Саме Кір – Кіт Розумний, який слугував ще першій у світі Бабі Язі, розповідає їй, що вона не проста дівчинка, а відьма! І тут вибір за Маринкою: відмовитися від усього й прожити звичайне людське життя або піти шляхом казок, чарівництва та чаклунства. Але як тут стриматися! Тож Маринка потрапляє у вир фантастичних пригод, вчиться бачити майбутнє, переміщуватися у просторі, знайомиться з Домовиком і Коловершею, отримує чарівний артефакт – атем, та особливе завдання: порятувати найстрашнішу і найзагадковішу книгу «Некромікон».
 
 
«Happy end, попри все?..» Ніни Е. Ґрьонтведт
 
Це четвертий, заключний, щоденник Уди Стоккгейм, яка вже встигла полюбитися українським читачам за книжками «Привіт, це я!», «Абсолютно нецілована» і «Суперліто», що вийшли у перекладі Наталі Іваничук та з милими щоденниковими обкладинками Анастасії Стефурак.
 
Уда вже не та маленька капризна дівчинка, з якою ми знайомимося в перших книжка – Уді виповнюється 13-ть, якраз у її перший день у старшій школі. А старша школа, як відомо, ще те випробування для кожного підлітка. Тут і круті дівчата, які всіх висміюють, і вчителі не такі приязні, і ще більше уваги від протилежної статі, і їздити до школи з молодшою подругою Гєлле Уда більше не хоче. Перший же день Уди починається з конфузу – дівчина спускалась зі сцени під час урочистого заходу і гепнулася на ноги якомусь хлопцеві (до речі, красунчику, як встигла помітити дівчина). Хлопців у житті Уди цього року буде багато. А ще дівчина зацікавилась історією Ромео і Джульєтти, яка змушує її замислитися про справжнє кохання і те, як зрозуміти, що це саме воно. Усе так закрутиться, але закінчиться, звісно, щасливо. Уда прощається з читачами, бажає їм щасливого життя й сама обіцяє бути щасливою.
 
 
«Таємниця суперкрутих» А. Аудгільд Сульберґ
 
Полиці Старого Лева поповнила ще одна книжка, що є заключною в серії про Анне Беа – дівчинку-альбіноску, що пройшла довгий і сміливий шлях, щоб вибороти право бути собою і головне – бути щасливою. Примітно, що героїня росте й змінюється від книжки до книжки. Анне Беа неідеальна, у неї теж багато недоліків, але вона вчиться їх приймати й долати. Це книжка про інакшість і прийняття себе, про булінг у школі і справжню дружбу, коли друг за тебе і з тобою попри все, про те, як з пригнобленого легко можна перейти в статус гнобителя, і про те, що кохання – це не обов’язково всюди за ручку і напоказ. Уда часто помиляється, однак на її помилках добре вчитися кожному: як вміти довіряти, не зважати на чутки й не відповідати злобою на злобу.
 
В останній у серії книжці Анне Беа разом із однокласниками вирушає на загадковий Острів-Шибеницю, куди ось вже 30 років сьомі класи їздять святкувати закінчення молодшої школи. Там на дітей, окрім забавок, чекає таємниця привидів, яку вдасться розгадати вже наприкінці книги. На душі в Анне Беа дуже неспокійно: можливо, вони більше не разом з Маґнусом, адже так давно між ними мовчанка. Все ускладнюється ще й тим, що до класу приходить новенька – Наталія, яка одразу всім подобається, але не Анне Беа.
 
З’ясовується, що у дитинстві вони з Маґнусом були «парочкою». Як розв’яжуться всі інтриги та чим закінчиться серія – вже читайте в «Таємниці суперкрутих».
 
 
«Ватага Веселих Волоцюг» Андрія Бачинського
 
Андрій Бачинський уже добре відомий юним читачам Старого Лева насамперед своїми пригодницькими повістями «Детективи в Артеку» та «140 децибелів тиші». Головними героями повісті «Ватага Веселих Волоцюг» є троє львівських підлітків – Влад, Віт та Василина, або ВВВ (Ватага Веселих Волоцюг). Нудьгуючи від шкільного життя, вони завжди потрапляють у цікаві, а подекуди небезпечні ситуації, за які нерідко отримують на горіхи. Усі троє з проблемних родин: Влад – комп’ютерний геній, якого виховує бабуся, поки батьки живуть своїм життям; Віт – руфер, його мама померла від раку, а батько за пляшкою не має часу на сина; Василина – дівчинка-хлопчак, яку виховує дядько.
 
Якось друзі відправляються досліджувати Полтву під Оперним театром, дізнаються від дигера про заховані там скарби ордену Єзуїтів і вирушають на їх пошуки. Однак натрапляють не на скарби, а на безхатька Сема, одержимого пошуком цирографа (угоди з дияволом). Він вірить, що це врятує його від таємничого зникнення, яке трапляється з усіма п’ятдесятирічними чоловіками в його роду. Тож тепер у Ватаги Веселих Волоцюг нова мета!
Презентація книжки на 25 Book Forum: Субота, 22 вересня – 15:30 - 16:15 – Андрій Бачинський: «Ватага Веселих Волоцюг». Про пригоди у підземеллях, небезпечні угоди та підліткове життя – Учасники: Андрій Бачинський – Модераторка: Тетяна Пилипець – Львівська обласна бібліотека для юнацтва ім. Романа Іваничука (пл. Ринок, 9).
 
«Не бійся монстриків» Жені Миронюк
 
Це перша авторська книжка ілюстраторки Жені Миронюк, яка в дотепній ігровій формі допоможе дитині подолати нічні страхи і зробить монстриків її найкращими друзями. Не знаєте, де загубилися шкарпетки? А то все Шкарпетик постарався. Хто завжди вночі стягує ковдру на підлогу? Так це ж Мерзлячок! А що ж це робиться з маминим і татовим одягом у шафі? А то все монстрики, які так полюбляють приміряти одяг. Ну як не любити таких милих створінь. А ще з ними можна бавитися: вигадати власного монстрика, зловити неслухняних малят-монстриків, які розбіглися кімнатою, полічити всіх баранців, що втекли зі сну, і не тільки. Всі відповіді-секретики заховані у спеціальних клапанах на сторінках. А ще обкладинка книжки світиться в ночі!
 
 
«Реальність Барґеста» Аліни Штефан
 
Аліна Штефан – журналістка, перекладачка, лікарка за освітою, письменниця за покликанням, авторка кількох дитячих книжок, а ще мама трьох дівчаток. Більшість історій, як зізнається сама авторка, вона підслухала від своїх доньок під час їхніх ігор. Найстарша, 11-річна Саша, особливо любить підліткові історії. Так і виникла фентезійна підліткова повість «Реальність Барґеста», яка запрошує всіх читачів у казковий світ і заохочує творити власний. А ще книжка є вже другою в серії «Наше фентезі», яку цьогоріч започаткувало «Видавництво Старого Лева».
 
Головній героїні Дзизі – десять, а вона вже «двічі експерт із сестринства», бо має двох сестер – Малу, яку Дзиґа називає однією з неприємностей у її житті, і найкращу, найрозумнішу і найталановитішу Читачку. Якось у трамваї Дзиґа знаходить книжку, яка дуже нагадує хижого звіра. Передчуття не зрадило – книга-перевертень вкрала Малу, якій так і кортіло почитати її. Мала потрапляє в Реальність Барґеста – світ химерних, штучно синтезованих тварин. І що в такому випадку залишається робити старшим сестрам, як не вирушити на порятунок малої?! Це дуже захопливе  фентезі, з яким ви проведете декілька незабутніх вечорів.
 
 
«Данка і Крак» Ігоря Калинця
 
Цього літа у «Видавництві Старого Лева» світ побачить нова історія відомого поета-шістдесятника Ігоря Калинця – книжка для дітей, жанр якої визначено як «повість про кілька незабутніх травневих днів». Книжка присвячена його похресниці Богданці: «Коли моя похресниця була маленькою, вона часто розмовляла з півнем Кукуріком, який прилітав до неї аж на п’ятий поверх…».
 
Якось до маленької Данки у вікно влетів птах і заговорив до неї людською мовою. Це був Крак, або «Той найстаріший львів’янин, що живе у Винниківському лісі біля каменя», як його повністю звали. Щодня знову й знову він навідувався у гості до дівчини. Разом вони вчаться рахувати, говорять про те, чому Данку назвали Богданкою, а ще про різні історичні події, що відбувалися на вулицях сучасного Львова, Святоюрську гору, Високий Замок, князів Данила і Лева, вчать цікаві польські фразеологізми і не тільки. Крак був не звичайни, а з роду мудрих круків, ще й професор (бо наймудріших, як і в людей ведеться, вони називають професорами). У казковій повісті читачі знайдуть згадки про Гаррі Поттера, «Коли ще звірі говорили» та «Лис Микита» Івана Франка і навіть такого собі колекціонера старовинних книг і рукописів Юрія Виннищука (що надто співзвучне із «Юрій Винничук»). Це історія для всіх, хто любить казкові пригоди й таємниці, присмачені цікавими історичними згадками з історії Львова та України.
Презентація книжки на 25 Book Forum: П'ятниця, 21 вересня – 13:00 - 13:45 –  Весела вікторина й майстер-клас «Що ти знаєш про круків?» з автором книжки «Данка і Крак» Ігорем Калинцем та художницею Мартою Кошулінською – Львівська обласна бібліотека для юнацтва ім. Романа Іваничука (пл. Ринок, 9).
 
«Гедвіґ» Фріди Нільссон
 
Це історія шведської письменниці Фріди Нільссон про семирічну дівчинку Гедвіґ. Дівча вже цілу вічність чекає-не дочекається, поки піде до школи, хоча вона розташована в маленькому-малесенькому селі на самому краю світу. Адже на хуторі, де вона живе з татом і мамою, дівчинка зовсім не має друзів. У школі Гедвіґ знаходить подругу Лінду. Разом вони творять усілякі капості, адже Гедвіґ ще та збитошниця: закривають у повітці однокласницю, наливають однокласникові мило у сік мило. Проте щоразу, накапостивши, дівча щиро шкодує за скоєне.
 
Книжка сповнена кумедних історій за час першого року навчання Гедвіґ у школі. Вона постійно потрапляє в якісь незручні ситуації, як-от зриває букет люпину для мами, як виявляється, з чужої грядки, чи ламає лижі під час прогулянки з класом, або вривається в туалет до вчительки. Сумно точно не буде!
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage