Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Галина Кирпа: «В душі я досі дитина»
«Як бути/не бути задорослими?» – під такою назвою на Книжковому Арсеналі пройшла розмова з письменницею та перекладачка Галиною Кирпою, яка видала у «Видавництві Старого Лева» свою першу повість для підлітків «Тринадцятий місяць у році». Модерувала зустріч редакторка та письменниця Наталя Малетич.
 
«Якби довелося додавати тринадцятий місяць у році, це однозначно був би літній або весняний місяць, – говорила Галина Кирпа. – Адже я люблю тепло, так само, як і тепло людських стосунків, про яке пишу у повісті». 
 
 
Письменниці Зірка Мензатюк та Мар'яна Савка
 
У «Тринадцятому місяці у році» головна героїня Катруся намагається зрозуміти світ дорослих, пізнати смерть, дружбу і брехню, почути все живе й неживе навколо, кожну травинку й комашку, дощ і вітер – і ділиться своїми спостереженнями з нами. З цих розповідей перед очима постає особливий і зворушливий світ дитинства, де як рівні зустрічаються діти й дорослі.
 
«Не знаю, чи я насправді виросла, – зізнається Галина Кирпа. – Моя внутрішня дитина досі жива – і саме для неї, у першу чергу, я пишу. До речі, не записую усе одразу на комп’ютер. Спершу в мене все лягає на папір, я дещо ріжу, дещо доклеюю. Зараз на такому етапі «клей-папір» у мене є дві повісті».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage