Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Франкфуртський книжковий ярмарок 2016: здобутки українців
Текст - Оксана Зьобро. На фото - Катерина Міхаліцина та куратор східноєвропейських програм Франкфуртського книжкового ярмарку Владка Купська.
 
Життя на Франкфуртському книжковому ярмарку все набирає оборотів і темпу. І, що неймовірно приємно, набирають обертів і чудові новини для «Видавництва Старого Лева» та України в цілому. Другий день виставки це, серед іншого, ще й час презентацій та оголошення імен переможців різноманітних нагород та рейтингів. І цього року Україна відзначена у «Global Illustration Award», «Stiftung Buchkunst» та каталозі «The White Ravens». 
 
Цьогоріч вже вчетверте книжка Старого Лева потрапила до каталогу «The White Ravens 2016» («Білі круки») – добірки найкращих дитячих та підліткових видань з усього світу, який готує Мюнхенська бібліотека для дітей та юнацтва. Книжкою року стало видання «Хто росте у парку» Катерини Міхаліциної, яке проілюструвала Оксана Була. Представники рейтингу відзначили, що це «чудова маленька історія про відкриття себе для себе і про відчуття приналежності, також винятковий визначник рослин для маленьких читачів, з яким точно не занудьгуєш. Цю книжку без сумніву потрібно покласти в рюкзачок перед наступною екскурсією в парк чи за місто»
 
Українські та латвійські «Білі круки» - Катерина Міхаліцина («Видавництво Старого Лева»), Аліс Ніґале та Крістін Дзен (видавництво «Lies un mazs») у компанії з координатором східноєвропейського напрямку рейтингу Каті Вібе.
 
Раніше «Білих круків» отримували такі книжки «Видавництва Старого Лева»: «Війна, що змінила Рондо» творчої майстерні «Аґрафка» (Романа Романишин та Андрій Лесів), «Хто зробить сніг» Тараса Прохаська та Мар’яни Прохасько, яку проілюструвала сама Мар’яна, а також «Казка про Старого Лева» Мар’яни Савки, яку намалював Володимир Штанко. Окрім «Хто росте у парку», цю відзнаку цьогоріч отримала ще одна українська книжка – «Вітер з-під сонця» Оксани Лущевської (видавництво «Фонтан казок»).
 
 
 
Ще одна справді виняткова за своєю вагомістю і масштабом премія – «Global Illustration Award 2016», яку торік після трирічних переговорів заснували International Information Content Industry Association (ICIA) спільно з Франкфуртським книжковим ярмарком. Перше нагородження і перша перемога Творчої майстерні «Аґрафка» - створена ними обкладинка до книжки «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» Люсі та Стівена Гокінґів, що українською вийшла у «Видавництві Старого Лева», потрапила у топ-20 категорії «Обкладинка». Це при тому, що на нагороду було подано понад 10 000 робіт з понад 50-ти країн світу. «Ця премія – ілюстрація того, якими талантами сповнений весь світ, - сказав на нагородженні «Global Illustration Award 2016» директор Франкфуртського книжкового ярмарку Юрґен Боос. -  Ще на початку переговорів про її заснування я вірив, що розголос і масштаб будуть саме такі  - і вибірка з 10 000 робіт свідчення цьому»

Директор Франкфуртського книжкового ярмарку Юрґен Боос на нагородженні «Global Illustration Award 2016». 
 
 
А як же приємно було побачити українські книжки у колекції «Stiftung Buchkunst» - найкрасивіші книги світу 2016 на Франкфуртському книжковому ярмарку. І з шести українських книг, представлених у колекції, три були створені Творчою майстернею «Аґрафка» (Романа Романишин та Андрій Лесів) та побачили світ у «Видавництві Старого Лева»: «Війна, що змінила Рондо», «Шептицький від А до Я» авторства Галини Терещук та Оксани Думанської, «Чоловіки, жінки і діти» Юлії Мусаковської. Ще три українських видання – The Ukrainian Academy of Art (видавництво «Родовід»), «Кайдашева сім’я» Нечуя-Лецького в оформленні Лєри Схємки (в-во «Основи»), «Ташенька і кактус» Слави Шульц (в-во «Астра»).
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage