Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Франческа повертається: за місяць світ побачить нова книжка Доржа Бату
«Видавництво Старого Лева» потішить читачів продовженням історії від письменника, тележурналіста та працівника NASA Доржа Бату про життя Франчески та її колег – книжкою під назвою «Франческа. Володарка офіцерського жетона». Цього разу Командний центр управління польотами NASA чекає ще більше пригод та викликів. 
 Джорджіо та Франческа стають героями власної бондіани, разом рятують світ й одне одного, отримують офіцерські звання та дізнаються, як правильно закручувати гайки. Нова книжка Доржа Бату — це невигадані історії про дружбу, любов, толерантність, бійки, афери, спецоперації і навіть смерть. А також про те, що робота в команді — це не лише вміння добре робити свою справу, а й бути поруч у потрібний момент. Художнє оформлення книжки — Олександр Ком'яхов.

У центрі сюжету – працівники NASA, які відповідають за траєкторії і орієнтацію сателітів, а також за підведення космічних кораблів на підхідні орбіти до міжнародних космічних станцій. Космічні робочі будні Доржа, його напарниці Франчески, полковника Вескотта, Сари та професора Рассела наповнені кумедними й незвичайними історіями та халепами, у які найчастіше потрапляє саме сицилійка Франческа.

«Перша книжка про пригоди Франчески і її команди, називалась "Повелителька траєкторії". Коротко її називають "Повелителька". Друга книжка називається "Володарка офіцерського жетона", коротко: "Володарка". Або, як ми їх поміж собою називаємо: "Франческа-1" і "Франческа-2", зовсім як космічні апарати. У другій частині Франческа нарешті стає офіцером. Але чи стало від того її життя легшим? Навряд. Подумайте самі: самостійності стало більше, тож і проблем додалось. Але поряд з Франческою кожна проблема стає легшою, тому що за однією халепою з‘являється наступна, котра буде у кілька разів гіршою. "Франческа. Володарка офіцерського жетона" — це історія про виклик життєвим обставинам, рамкам, правилам, логіці, а подекуди здоровому глузду», — розповідає автор.
 


Франческа теж охоче ділиться враженнями від роботи з Доржем та книги, головною героїнею якої, є: «Хоча Джорджіо і був раніше українським журналістом, я не можу сприймати його інакше, як оператора Центру управління польотами. Я не знаю Джорджіо-журналіста. Я знаю Джорджіо-космічного-пілота. А це дуже важливо, і я поясню чому. Ви, напевно, знаєте, що я не зовсім звичайна дівчина. Я народилася з аутизмом. Часом зі мною тяжко — треба бути терплячим і наполегливим, вміти говорити зі мною і чути мене. Коли я почала працювати з Джорджіо, він не знав про мою особливість і прийняв мене такою, яка я є. Ця книжка про те, що дуже важливо мати відкрите серце і нічого не боятися. Бо тільки так можна пережити все, що трапляється з вами у житті: добре й погане, смішне і не дуже. Це книжка про те, що неможливе — можливо, а терпіння і любов — це найкраща математична формула, яка здатна розв’язати геть усі проблеми».

Дорж Бату, або Андрій Васильєв – український журналіст бурято-монгольського походження. Народився і виріс в Бурятії, закінчив Бурятський державний унiверситет. За освітою історик-сходознавець, спеціаліст з історії Китаю. Одружився з українкою і 2002 року переїхав жити до України. Працював телевізійним журналістом на загально­національних каналах «1+1» та «Інтер». Переїхавши до США, працював кореспондентом «ТСН» та «Голосу Америки», член Медіакорпусу ООН. Нині коригує траєкторії і контролює польоти космічних кораблів та сателітів у Національному управлінні аеронавтики і дослідження космічного простору. 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage