Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Форум видавців 2017: чого чекати від українських видавництв
Повний текст - у Читай.UA
 
ВИДАВНИЦТВО СТАРОГО ЛЕВА
 
 
 
Як виглядало зачісування австрійської імператриці Єлизавети, більше відомої як Сіссі? Як склалася доля Максиміліяна фон Габсбурґа, який погодився стати імператором Мексики в середині ХІХ століття? Що їв на сніданок цісар Франц-Йозеф? Якими переписами користувалися львівські господині на початку ХХ століття, готуючи різдвяні та великодні страви? А як святкували Різдво ті Габсбурґи, чиєю домівкою був не віденський Гофбурґ, а замок поблизу відомої пивоварні в польському маєтку Живці? Про все це можна прочитати в новому романі Наталки Сняданко – але не тільки про це. У центрі сюжету – особиста історія одного з найекстравагантніших членів імператорської родини – Вільгельма фон Габсбурґа, більше відомого в Україні за його бойовим псевдонімом – Василя Вишиваного. Проте відомого далеко не так широко, як на те заслуговує яскрава і незвичайна постать ерцгерцога. 
 
Вікторія Амеліна "Дім для Дома"
 
 
Смішний пудель на ім’я Дом розповідає нам історію родини — старого полковника та кількох поколінь жінок. І пес, і люди почуваються ніяково у невеличкій львівській квартирі, де жив раніше... Яка різниця хто? Камені не розкажуть. Або розкажуть — якщо маєш собаче чуття. Та хіба є історії, які допоможуть — полковнику зі сходу України чи хоча б його псові — нарешті відчути себе вдома у Львові 90-х?
 
Здається, до чужої скрині вже ніколи не підібрати ключа. Вже ніколи не відпустити штурвал винищувача. Ніколи ні пес, ні стіни не приймуть нових господарів. Але буває, чужа таємниця виявляється й твоєю також. І, можливо, героям цієї історії таки вдасться віднайти дім.
 
Террі Пратчетт "Колір магії", "Правда"
 
 
На Форумі видавців Старий Лев презентує довгоочікувані переклади британського письменника, майстра фентезі і творця цілого Дискосвіту Террі Пратчетта. На прихильників його творчості чекають одразу два романи – позацикловий "Правда" та перший роман з підциклу "Ринсвінд" – "Колір магії".
 
Романи Террі Пратчетта – це феєричний мікс філософії, сатири, фентезі, приправлений британським гумором та безліччю цікавих стилістичних прийомів. Зрештою, Дискосвіт – це не лише назва, а окремий мікрокосмос, народжений замислом геніального письменника. Це Диск, що розташовується на спинах чотирьох слонів, а ті стоять на спині велетенської черепахи А’Туїн, яка пливе у космічному просторі. 
 
У цьому світі свої закони фізики, тут магія є цілком матеріальною, а веселка має вісім кольорів. Навіть сторони світу визначаються не так, як на Землі: тут можна рухатися у "поправну" чи "супротилежну" сторону від обертання диска, до "краю" чи навпаки до "осердя", себто до центру Диску. Дія багатьох романів відбувається у місті Анк-Морпорк – торгівельній і науково-магічній столиці Дискосвіту, що поєднує у собі риси середньовічних Таллінна і Праги, Лондона XVIII ст., Сіетла XIX ст. і сучасного Нью-Йорка. 
 
Дзвінка Матіяш "Дорога Святого Якова"
 
 
Каміно-де-Сантьяґо, або ж дорога святого Якова — це 900 кілометрів пішки з наплічником на спині через усю Іспанію до міста Сантьяґо-де-Компостела і до мису Фіністерра — Кінця Землі. Це унікальний досвід, який авторка книжки переживає разом зі своїм чоловіком. Стан перебування у дорозі, фізичні й моральні зусилля, без яких не подолати такий шлях, знайомства з людьми з різних країн, що вирішили пройти Каміно, історії людей, яких можна було би зустріти тепер і багато років тому, — про все це можна прочитати у книжці "Дорога святого Якова".
 
 
 
Коли відомий юрист-міжнародник Філіп Сендс отримав запрошення прочитати для студентів-юристів лекцію у Львові, то вирішив, що це також нагода відкрити місто свого дідуся, який не любив розповідати про минуле.
 
Чому Львів став точкою відліку сучасного міжнародного права? Який стосунок до цього мають найвидатніші юристи-міжнародники Лаутерпахт і Лемкін, чиї зусилля призвели до того, що терміни «злочини проти людяності» та «геноцид» включили до суду у Нюрнберзі? Вибудовуючи потужну подорож-медитацію, у якій на шляху пам’яті злочини й провини залишають шрами у поколіннях, з прогалинами, що завжди будуть таємницями інших, автор врешті знаходить й для себе несподівані відповіді на питання про свою сім’ю.
 
У цій книжці — спроба поговорити про минуле, в ній відчитаєте водночас історичну детективну історію, історію родини й законний трилер, у якому Філіп Сендс подорожує між минулим і сьогоденням, переплітаючи кілька історій в одне ціле.
 
 
 
Ця книжка легко та невимушено допоможе вивчити основи однієї з сучасних мов програмування – Python, що завдяки простому і зрозумілому синтаксису особливо пасує для новачків. Як зауважує сам автор (який навчився програмувати у восьмирічному віці), його книга – для всіх, хто зацікавлений у програмуванні, хоч дітей, хоч дорослих, які ніколи не програмували. 
 
Разом із "Python для дітей" крок за кроком, на простих та дотепних прикладах та з допомогою смішних завдань можна пізнати тонкощі мови Python та навчитися використовувати основні елементи цієї мови – списки, функції, модулі, малювати вбудованими інструментами Python та анімувати зображення. А опісля навіть написати дві справжні комп’ютерні гри: забавку з м’ячем "Скок! " та бродилку "Містер Руки-палички біжить до виходу".
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage