Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Факти: Топ продажів книг українських видавництв
Газета «Факты и комментарии» опублікувала топ книг, які користувались найбільшою популярністю у читачів протягом останнього місяця. Рейтинг очолила книга «Моя дорога птаха. Мамина книжка» - спогади Ольги Кузьменко про сина. Також у переліку дві розмальовки Джоанни Басфорд «Чарівний сад» та «Зачарований ліс», видані ВСЛ.
 
Рейтинг спирається на результати продажів у мережі магазинів Книгарня «Є».
 
1. Ольга Кузьменко. «Моя дорога птаха. Мамина книжка», «Видавництво Старого Лева». Книжка створена матір'ю відомого музиканта Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна). Вона умовно розділена на три частини: своєрідний фотоальбом як обрамлення до маминої розповіді про Андрія Кузьменка, його казка «Тарасик, тролейбус і святий Миколай» і підбірка текстів його пісень. Але насправді це слова, які мама просто не могла не сказати про свого сина, про свою найдорожчу птаху, про те, яким він був і яким завжди буде для неї.
 
2. Деніел Кіз. «Квіти для Елджернона», «Клуб Сімейного Дозвілля». Одна з тих книг, на яких перевіряється людяність. Це витончена казка про молодого хлопця з генетичним розладом — фенілкетонурією. При такій хворобі неминуче відставання в розумовому розвитку. Клінічний ідіот Чарлі Гордон стає об'єктом наукового експерименту, виліковується від фенілкетонурії і як побічний ефект отримує вкрай високий інтелект. От тільки чи завжди розум стає щастям, чи завжди добрі наміри вчених виливаються в позитивні результати?
 
3. Джоанна Басфорд. «Чарівний сад», «Видавництво Старого Лева». Всередині цієї книжки на вас чекає магічний чорно-білий дивокрай, у якому безліч казкових квітів та незвичайних рослин. Тут є картинки-розмальовки, лабіринти, якими потрібно пройти, орнаменти, які необхідно завершити, і чимало простору для ваших власних графічних фантазій.
 
4. Айн Ренд. «Атлант розправив плечі. Несуперечність», «Наш формат». Перша частина найпопулярнішого роману американської письменниці. Вперше цей роман був надрукований у 1957 році. З того часу він користується величезним успіхом. Роман пропагує цінності вільного ринку і, за словами критиків, містить елементи різних літературних жанрів: наукової фантастики, детективної історії і, що найголовніше, великої політичної притчі. Згідно з даними опитування 1991 року, проведеного Бібліотекою Конгресу США та Клубом книжки місяця, «Атлант розправив плечі» був другою після Біблії книгою, яка призвела до найбільших змін в житті американських читачів.
 
5. Джоанна Басфорд. «Зачарований ліс», «Видавництво Старого Лева». Нова розмальовка-антистрес цієї художниці не розчарує прихильників «Чарівного саду». У книзі розрісся чорно-білий ліс, сповнений дивовижних істот, які тільки й чекають, щоб їх знайшли і розмалювали. На сторінках заховано дев’ять символів, викарбуваних на квадратних табличках. Відшукайте їх, аби наприкінці пригоди відімкнути браму замку і дізнатися, хто там оселився.
 
6. Джордж Орвелл. «1984», «Видавництво Жупанського». Одна з найпопулярніших у світі антиутопій розкриває перед читачем небезпеку тоталітарних держав, що ґрунтуються на пропаганді і придушенні свободи. Автор розповідає історію Вінстона Сміта, який зважується на бунт проти держави, але, потрапивши в жорна репресивного апарату, морально ламається і осягає «велич ідеології партії». Вперше виданий 1948 року, роман досі не втратив своєї актуальності. Книга перекладена 62 мовами.
 
7. Ліна Костенко. «Триста поезій», «А-ба-ба-га-ла-ма-га». До книги улюбленої української поетеси сучасності увійшли найвідоміші її вірші з різних періодів творчості — від ранньої поезії до сучасної, а також уривки з романів та поем. Це найповніше вибране поетеси за часів незалежності.
 
8. Рей Бредбері. «451° за Фаренгейтом», «Навчальна книга — Богдан». 451 градус за Фаренгейтом — температура, за якої займається папір. Повний контроль суспільства урядом. Читання книг — кримінальний злочин, який безжально карається державою. Пожежники, покликані розпалювати вогонь. Саме таким постає життя людей майбутнього на сторінках роману. Думати, до речі, заборонено також. І, схоже, уряд досяг би своєї мети, змусивши націю відмовитися від усіх знань і почуттів, якби не пожежник, внутрішня свобода якого сягнула вище температури за Фаренгейтом…
 
9. Генрі Форд. «Моє життя та робота», «Наш формат». Це не лише мемуари геніального інженера і промисловця, а й квінтесенція життєвої мудрості із перших уст «батька» автопромисловості США, філософія великого бізнесу й досвід заснування найбільшої в історії індустрії. Генрі Форд «мовчав» упродовж свого життя, не спілкувався з пресою, усі погляди й одкровення висловив у cвоїй єдиній книзі.
 
10. Рей Бредбері. «Кульбабове вино», «Навчальна книга — Богдан». Літо у неіснуючому містечку Ґрін Таун 1928 року. Веселі пустощі чотирьох безтурботних хлопчаків. І кульбабове вино, яке готує дідусь… Воно — як чарівна капсула часу, що вбирає у себе досвід минулих літ, воно — як ностальгія за дитинством, у яке зможе хоча б на мить повернутися кожен, хто візьме до рук цю книжку.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage