Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

EQ: 7 книжок про емоційний інтелект
Емоційний інтелект — запорука успіху, кажуть дослідники. Це здатність розпізнавати свої та чужі емоції та керувати ними. Чи не давати їм керувати вашим життям, адже емоції треба поважати, але не варто їм коритися. Особливо, якщо це не ваші емоції. Як стати емоційно розумним? Рекомендуємо сім книжок, які суттєво підвищать рівень вашого EQ.
 
 
Емоційний інтелект
Деніел Гоулман, "Віват"
 
Вчені кажуть, що високий рівень IQ нічого не значить без EQ, адже саме емоційний інтелект дозволяє нам успішно будувати стосунки з оточуючими. Без взаємодії з іншими людьми, без розуміння своїх та їхніх почуттів неможливо досягти своїх чи спільних цілей. Ця книжка — світовий бестселер з психології, справжній мастрід для тих, хто прагне якісного самовдосконалення.
 
Тираж закінчився
Валерія Козлова, "Видавництво Старого Лева"
 
Увага: багато практики! Валерія Козлова є бізнес-тренером і вона пропонує свою авторську методику, яка навчить вас не приймати хибних рішень на емоціях і не гаяти часу на довге зважування всіх "за" і "проти" тоді, коли треба дослухатись до інтуїції.
 
Емоційна спритність. Як почати радіти змінам і отримувати задоволення від роботи та життя
Сьюзен Девід, "Клуб Сімейного Дозвілля"
 
Сьюзан Девід описала у своєму бестселері концепцію "емоційної гнучкості", яка була визнана "ідеєю року" у Гарвардській школі бізнесу. Як бути емоційно гнучким? По-перше, ставитись уважно до своїх емоцій, аналізувати їх, розпізнавати. По-друге, не приймати рішень тільки тому, що вас захопила певна, цілком гідна поваги, емоція. Саме її виникнення може дати вам багато інформації, але не визначати напрямок вашого руху. По-третє, ви не повинні діяти так, як від вас очікують, орієнтуйтеся на власні цінності. І нарешті, зміна звичок, в тому числі ментальних, наблизить ваші дії до ваших цінностей. І ви станете цілісною, щасливою людиною.
 
Емоційний успіх. Як отримати бажане та необхідне від життя за допомогою трьох ключових емоцій
Девід Дестено, "Фабула"
 
Якщо ви думаєте, що для успіху важливі тільки професійні навички, добрі пам'ять, концентрація та сила волі, то ви помиляєтесь. Вам також потрібен емоційний інтелект, адже емоції, лежать в основі багатьох рішень і наших, і людей навколо нас. Автор пише: "Якщо існує думка, з якою може погодитися кожен, хто вивчає самоконтроль, вона полягає в тому, що використовувати силу волі для підтримки мотивації — не надто весела справа. У кращому разі людина почувається напруженою, у найгіршому це схоже на зубний біль. Це не означає, що сила волі не є важливою чи корисною, просто вона працює не відразу, нерідко вам доводиться змушувати себе її використовувати. Але такі механізми, як вдячність, гордість і співчуття, працюють інакше. Оскільки їхнім джерелом є соціальна взаємодія, кожна з цих емоцій по-своєму підштовхує вас до співпраці або обміну досвідом з іншими, зокрема і з майбутнім собою. І саме щедрість і віддача роблять ці стани досить унікальними. На відміну від сили волі, звичок тощо, вони можуть бути використані для розвитку орієнтованості на майбутнє, що в певному сенсі є нескінченною."
 
Емоційний інтелект лідера
Енні МакКі, Річард Бояцис, Денiел Ґоулман, "Наш Формат"
 
Ніхто вже не керує людьми у режимі "я — начальник, ти — дурень". Ніхто, крім дуже недалеких людей, яких рано чи пізно "попросять" з керівних постів за профнепридатністю. Тепер лідер має вміти надихати, мотивувати, одним словом — працювати з емоціями. Ця книжка навчить керівників майбутнього ключовим навичкам нового лідерства.
 
Емоційний інтелект в переговорах
Роджер Фішер, "Сварог"
 
Надмірні емоції, кажуть, зайві у бізнесі. Так, можливо, так і є. Але ж бізнесмени теж люди, а не роботи, тому емоції — складова частина переговорного процесу. Фахівці з емоцій та перемовин написали книжку, яка допоможе отримати найкращі результати у будь-якій професійній взаємодії.
 
Емоційний шантаж. Коли люди з вашого життя використовують залякування, обов'язки та провину, щоб маніпулювати вами
Сьюзан Форвард, Донна Фрейзер, "Фабула"
 
Часто нам кажуть, що ми нещасні у якихось стосунках, тому що дозволяємо це. Дозволяємо себе емоційно шантажувати. Як розірвати цей пекельний цикл? Відповіді — у книжці Сьюзан Форвард, однієї з провідних психотерапевтів США, авторки таких бестселерів, як "Токсичні батьки", "Чоловіки, які ненавидять жінок, та жінки, що їх кохають", "Матері, що не здатні любити: Керівництво зі зцілення для доньок" тощо, котрі перекладені понад п'ятнадцятьма мовами світу. Читайте, думайте, відновлюйте власну цілісність і будьте щасливими.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage