Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Електронна книга для незрячих
Компанія «Pera Technology» за підтримки Європейського союзу займається розробкою різноманітних технологій для спрощення життя людей із вадами зору. Так, один із останніх винаходів - дисплей зі шрифтом Брайля для читання електронних книг.
 
«Anagraphs» - девайс, який потрібно приєднувати до електронних книг чи ПК. За допомогою воску на резистивному сенсорному екрані відтворюватиметься текст шрифтом Брайля.
 
Зараз уже існують електронні книги для незрячих, які складаються з окремих рухомих смуг із отворами для літер рельєфно-крапковим шрифтом. Проте «Anagraphs» є легшим у виробництві та дешевшим.
 
«Уже перед початком роботи одним із головних пріоритетів пристрою «Anagraphs» була його низька ціна», - зазначає менеджер проекту Пітер Фовелл.
 
Пристрій функціонує на основі принципу термо-гідравлічного мікро-реагування. У комплексі з програмним забезпеченням, пристрій відтворює до 6000 точок рельєфно-крапкового шрифту на екрані. Під час роботи рідкий віск формує потрібні знаки і твердне, утворюючи при цьому потрібний текст.
 
«У період, коли споживач і технології переплелися у нашому повсякденному житті, саме читання електронних книг може стати ще одним інструментом для пізнання світу, - говорить Пітер Фовелл. - Зважаючи на те, як швидко за короткий період часу розвиваються технології, дуже важливо, щоб усі люди, незалежно від їх фізичних можливостей, однаково мали змогу використовувати досягнення наукових розробок у цій області».
 
До роботи над пристроєм також долучилися фахівці із Інституту фотонних мікросхем Фраунгофера (Німеччина), компаній «CK Productions»,«Innora» і «Hobart Lasers».
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage