Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Екранізації вдвічі популярніші, аніж фільми за оригінальними сценаріями, – вчені
Що спільного між найпопулярнішим у світі телевізійним шоу та трьома найприбутковішими фільмами 2018 року? Ці надзвичайно успішні проекти створені на основі книжок. Література – від детективів до казок – є  основним джерелом натхнення для інших творчих секторів, чи то кіноіндустрії, чи то телебачення або ж театру. Британські вчені вирішили дослідити, які фільми користуються більшою популярністю у глядачів – екранізації чи стрічки, відзняті за оригінальними сценаріями.
 
 
Результати аналізу, що базуються на галузевій статистиці та тематичних дослідженнях, підкреслюють, що художній твір як основа для фільму чи постановки підвищує його якість у всіх частинах процесу адаптації – від створення та «фільтрації» до зйомки та маркетингу.
 
Адаптації книжок та коміксів склали близько половини провідних британських фільмів та телевізійних проектів, а також значну частину театральних постановок за межами Лондона.
 
Ймовірно, глядачі більше віддають перевагу екранізаціям. Дослідники пояснюють це такими факторами:
 
  1. Доходи від касових зборів провідних британських екранізацій за останнє десятиліття на 50% вищі, ніж доходи від оригінальних фільмів;
  2. Британські телевізійні драми на основі книг за останні п'ять років переглядає на 58% більше людей;
  3. На п'єси і мюзикли на основі художніх творів продавали майже втричі більше квитків, ніж на оригінальні постановки театру за межами Лондона.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage