Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дзвінка Матіяш: «Хочу «присвоїти собі» всю Україну, бо це моя Батьківщина»
У львівській Книгарні «Є» відбулося «Коло книжки» за участі письменниці Дзвінки Матіяш. Малі та дорослі книгомани обговорювали новий твір Дзвінки - «Марта з вулиці святого Миколая», що вийшов у ВСЛ. Письменниця розповіла, чому подарувала персонажам книги рідкісні імена, чому тринадцятирічна Марта мріє жити на вулиці Святого Миколая, про таємниці дівчинки та її потаємні мрії.
 
«Коли мене питають, про що книжка, часто відповідаю, що про дівчинку, яка мріє стати художницею, - розповіла Дзвінка Матіяш. - Але насправді книга про дорослішання, про переживання довколишніх подій, про стосунки з людьми... Про життя, одним словом. Чому у центрі цього життя дівчинка? Мабуть, тому, що я виростала в оточенні сестер і мало знаю про те, чим живуть хлопчики... Окрім України, у книзі багато йдеться про Грузію, якою захоплюється Марта. Це країна й моєї мрії, про яку багато розповідав чоловік, але мені самій ніяк не виходить туди потрапити. Мрію побачити, як росте гранат, а в ідеалі – зривати його з дерева. Була здивована, коли дізналася, що цей фрукт (у книзі - улюблений фрукт Марти) є символом родини. Це неймовірний збіг, адже книга також і про взаємини в сім’ї».
Попри залюбування Грузією письменниця запевнила, що покидати Україну не збирається. Дзвінка, яка нещодавно повернулася з презентацій у містах Донбасу, переконана -  зараз треба їздити Україною. «Хочу відчути кожне місто, щоб воно стало «моїм». Хочу «присвоїти собі» всю Україну, бо це моя Батьківщина. І мені не подобаються стереотипи, які ми створюємо відносно один одного». А от наступна книжка Дзвінки таки буде про подорож, про пішу ходу по Дорозі святого Якова, яку вони подолали спільно з чоловіком.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage