Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Джокер за лаштунками майбутнього. Сім книжкових новинок осені, що варто не пропустити
Осінь - гаряча пора для усіх читачів. Багато літературних заходів, а від того - крутих нових книжок. Ми разом з Yakaboo підібрали гарячі книжкові новинки осені.
 
 
Нomo Deus. Людина божественна. За лаштунками майбутнього / Ювал Ной Харарі / Видавництво Book Chef
 
Після нечуваного успіху книги Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього Ювал Ной Харарі написав книгу-продовження. Це апокаліптичне майбутнє, де більше людей помирає від переїдання, ніж від голодування; більше людей помирає від старості, ніж від інфекційних захворювань. На основі цих та інших тверджень автора висуває сценарії розвитку людства, часом непередбачувані і навіть моторошні.
 
 Думай як митець /  Вілл Гомперц / Видавництво ArtHuss
 
Книга редактора мистецтв BBC Вілла Гомперца - це спроба систематизувати досвід класичних та сучасних митців й адаптувати його під 10 уроків художнього мислення. Написані в дотепній манері уроки допоможуть генерувати блискучі ідеї та сприятимуть розквіту таланту, незалежно від того, чим людина займається. Книжка про те, як мислити креативно і отримувати задоволення від творчого переосмислення дійсності.
 
Чоловік на ім’я Уве /  Фредрік Бакман / Видавництво #книголав
 
Роман популярного шведського журналіста і блогера Фредріка Бакмана став для нього дебютом у літературі. Книжка вийшла 2012 року і за декілька років стала популярною по всьому світу. Роман Чоловік на ім'я Уве - смішна, іронічна, зворушлива та мудра історія про людей, які через ті чи інші причини стали непотрібні суспільству.
 
Велика шахівниця /  Збі́ґнєв Бжезінський / Видавництво Фабула
 
Ще одна книга про перебіг майбутнього. Збі́ґнєв Бжезінський написав її ще у 20 столітті, але навіть зараз його праця не втратила актуальності. У ній акцент ставиться на міжнародній політиці найбільших держав світу і як вона впливає на розвиток майбутнього. Видатний політолог висуває дуже глибокі концепції, які не залишають відкритих питань. Вони дають вичерпні відповідь, які збурюють чисельні дискусії.
 
Джокер / Брайан Аззарелло / Лі Бермехо, видавництво Рідна мова
 
Перший переклад українською мовою культового коміксу компанії DC. Нуарна кримінальна історія божевільного Джокера, який хоче помститися та потопити місто у крові. На цьому кривавому шляху він зустрічає усіх своїх ворогів, у тому числі Бетмена. Гаряча новинка для шанувальників жанру коміксів.
 
Площі та вежі. Соціальні зв'язки від масонів до фейсбуку / Ніл Фергюсон/  Видавництво Наш Формат
 
Ніл Фергюсон - відомий британський історик та журналіст. Це вже третя його книга, перекладена українською. У Площах та вежах автор аналізує роль мереж в історії людства, споконвічне протистояння між мережами та ієрархічними структурами, а також пропонує засвоїти уроки, які дає історія поширення мереж. Історик Ніл Ферґюсон переконує: мережі - не новий феномен нашого часу. Інтернет лише пришвидшив і підсилив їхню роль.
 
 
Світ не створений /  Мирослав Лаюк /  Видавництво Старого Лева
 
Це друга прозова книга українського письменника Мирослава Лаюка. Після дуже вдалого роману Баборня автор експерементує з формою: з’єднує кілька історій в одну, де час та місце дії зовсім непередбачувані. Карпати, Київ, Лисичанськ, і навіть Париж, стають місцями дій пригод дуже різних героїв. Мирослав пише про катастрофи, кохання та боротьбу, вплітаючи все в канву цілісного сюжету. Здається, нас чекає дуже неочікуваний текст.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage