0(800) 501 508
 
Цілодобово
Кошик 0 грн

Новина

по:
В період з:
Джеймі Олівер: Ви можете приготувати смачну їжу за п'ять хвилин

Heathrow express,  DNA Іndia, Red

Вже наступного тижня у ВСЛ вийде друком кулінарна книга Джеймі Олівера «Смачні страви за 30 хвилин від Джеймі». Джеймі Олівер – британський кулінар, книги якого опубліковані багатьма мовами світу, а кулінарні телешоу транслюються майже у ста країнах. Він – засновник низки ресторанів та організатор програми забезпечення здорового харчування школярів у Британії. Зрештою, Джеймі Олівер – найвпливовіший кухар у своїй країні. Давайте знайомитись ближче! Подаємо уривки з інтерв’ю.

Про натхнення у подорожах та подорожі для натхнення

- Звідки ви берете нові рецепти? Використовуєте метод спроб та експериментів?

- Я черпаю натхнення з подорожей, продуктів, страв, які спробував - загалом з багатьох  різних місць. Я вважаю, що знайшов спосіб, який працює для мене, коли розробляю нові ідеї для рецептів. А взагалі  я люблю замкнутися на кухні і просто експериментувати з ароматами та різними техніками. Дуже часто я думаю: «Так, я можу працювати з цим», - і  записую думки на диктофон, щоб не забути.

- Ви любите подорожувати? Яку частину світу любите найбільше?

- Я люблю Австралію. Це казкова країна, і зараз я почуваюся там, як вдома. Ще я б хотів повернутися у Бразилію. У минулому році я побував в Ріо, і це одне з найяскравіших, найбільш цікавих та гарних місць, у яких я коли-небудь бував. А ще – Швеція.

Про кулінарний бізнес 

- Є дуже багато кулінарів, які починають готувати, але в кінцевому результаті не стають авторами книг, телеведучими та власниками ресторанів. Чому?

- Я думаю, що природжені кулінари мають великий  творчий потенціал, і, можливо, дещо нав’язливу увагу до деталей. Робота на кухні насправді важка, тому кухарі, які дійсно досягли успіху, як правило, дуже амбітні та рішучі.

- Чи можете ви поділитися порадами з власного досвіду для кухарів-початківців та майбутніх учасників ресторанного бізнесу?

- Оточіть себе найкращими людьми, довіряйте власній інтуїції та не бійтеся ризикувати.

- Успішні ресторани залежать як від смачної їжі, так і від професійного колективу. Як, на вашу думку, найкраще мотивувати людей?

   - Ми відводимо дуже багато часу для навчання та мотивації наших працівників. Для нас це значно більше, ніж просто навчити основ кулінарії: кожен учасник команди повинен розуміти всі аспекти роботи ресторану. Коли у колективі з’являється новачок, наприклад, офіціант, він багато часу проводить на кухні, ознайомлюється з продуктами, вчиться готувати свіжу пасту та поєднувати різні інгредієнти. Щороку ми запрошуємо кількох людей з Італії, щоб вони розповіли про ті продукти, з яких ми готуємо їжу у ресторані.

    Про приготування за 5 хвилин та харчування

    - Чи не вважаєте ви, що за 30 хвилин можна не приготувати страву, а просто накидати якісь продукти докупи?

- Приготування не повинно бути повільним процесом: ви можете приготувати смачну їжу за п'ять хвилин, якщо знаєте, що ви робите. Це також залежить від того, що ви готуєте. Деякі страви прості і потребують лише однієї каструлі, дошки та ножа. Інші ж вимагають більшої кількості обладнання.

- Ресторатор, кулінар, громадській діяч. Ви піднімали питання здорового харчування школярів в Англії. Яка загальна мета вашої діяльності?

    - Мої цілі насправді, прості. Я хочу, щоб і діти, і дорослі у всьому світі мали знання та можливість прогодувати себе і свої родини належним чином. Я маю на увазі, гідні страви із недорогих інгредієнтів.  Адже, маючи необхідні знання, кожен може швидко та за доступними цінами готувати поживні та смачні страви. Моя ідея у тому, що немає нічого поганого у таких речах, як фаст-фуд, але тільки коли подібна їжа вживається рідко та дозовано, як ласощі, а не як основне харчування.

Про особисте

- Для більшості ділових людей важко знайти час для родини. Що ви робите, щоб зберегти баланс між сім’єю та бізнесом?

- Я переконаний, що важливо встановити межі. У будні дні я працюю, у вихідні приділяю час своїй родині та намагаюсь докласти максимум зусиль, щоб ці два пласти мого життя не перетинались. Вдома мене чекає кохана дружина Джулс, з якою я знайомий ще зі шкільних років, та четверо дітей – доньки Поппі, Дейзі, Петал та син Бадді. Так, маючи чотирьох дітей ви завжди знаходитесь за 10 секунд від анархії (Сміється).

- Кажуть, що шеф-кухарі ніколи не розлучаються зі своїми ножами. А з чим не розлучаєтесь ви?

- Я знаю, це звучить трохи смішно та банально, але із власним iPhone. На роботі чи у роз’їздах, він дає мені можливість швидкого зв’язку по скапу з Джулс та дітьми, моя команда також завжди має зі мною зв’язок.

 

 

 

Вам може бути цікаво
Три книжки про підліткові драми «сімнадцятирічних»
Канікули з користю: 10 дитячих книг про дружбу, пригоди і здійснення мрій
Про що говорять «Тіні» Марічки Крижанівської
Результати розіграшу #поетичнийберезень від Старого Лева
Березневе ворожіння на поетичних книжках
Книжка, яка задовольнить нашу внутрішню цікавість до космосу
stary_lev Стежити
1690 дописів 39182 читачів
Коментарі
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.
Опублікувати