Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Джеймі Олівер: Ви можете приготувати смачну їжу за п'ять хвилин

Heathrow express,  DNA Іndia, Red

Вже наступного тижня у ВСЛ вийде друком кулінарна книга Джеймі Олівера «Смачні страви за 30 хвилин від Джеймі». Джеймі Олівер – британський кулінар, книги якого опубліковані багатьма мовами світу, а кулінарні телешоу транслюються майже у ста країнах. Він – засновник низки ресторанів та організатор програми забезпечення здорового харчування школярів у Британії. Зрештою, Джеймі Олівер – найвпливовіший кухар у своїй країні. Давайте знайомитись ближче! Подаємо уривки з інтерв’ю.

Про натхнення у подорожах та подорожі для натхнення

- Звідки ви берете нові рецепти? Використовуєте метод спроб та експериментів?

- Я черпаю натхнення з подорожей, продуктів, страв, які спробував - загалом з багатьох  різних місць. Я вважаю, що знайшов спосіб, який працює для мене, коли розробляю нові ідеї для рецептів. А взагалі  я люблю замкнутися на кухні і просто експериментувати з ароматами та різними техніками. Дуже часто я думаю: «Так, я можу працювати з цим», - і  записую думки на диктофон, щоб не забути.

- Ви любите подорожувати? Яку частину світу любите найбільше?

- Я люблю Австралію. Це казкова країна, і зараз я почуваюся там, як вдома. Ще я б хотів повернутися у Бразилію. У минулому році я побував в Ріо, і це одне з найяскравіших, найбільш цікавих та гарних місць, у яких я коли-небудь бував. А ще – Швеція.

Про кулінарний бізнес 

- Є дуже багато кулінарів, які починають готувати, але в кінцевому результаті не стають авторами книг, телеведучими та власниками ресторанів. Чому?

- Я думаю, що природжені кулінари мають великий  творчий потенціал, і, можливо, дещо нав’язливу увагу до деталей. Робота на кухні насправді важка, тому кухарі, які дійсно досягли успіху, як правило, дуже амбітні та рішучі.

- Чи можете ви поділитися порадами з власного досвіду для кухарів-початківців та майбутніх учасників ресторанного бізнесу?

- Оточіть себе найкращими людьми, довіряйте власній інтуїції та не бійтеся ризикувати.

- Успішні ресторани залежать як від смачної їжі, так і від професійного колективу. Як, на вашу думку, найкраще мотивувати людей?

   - Ми відводимо дуже багато часу для навчання та мотивації наших працівників. Для нас це значно більше, ніж просто навчити основ кулінарії: кожен учасник команди повинен розуміти всі аспекти роботи ресторану. Коли у колективі з’являється новачок, наприклад, офіціант, він багато часу проводить на кухні, ознайомлюється з продуктами, вчиться готувати свіжу пасту та поєднувати різні інгредієнти. Щороку ми запрошуємо кількох людей з Італії, щоб вони розповіли про ті продукти, з яких ми готуємо їжу у ресторані.

    Про приготування за 5 хвилин та харчування

    - Чи не вважаєте ви, що за 30 хвилин можна не приготувати страву, а просто накидати якісь продукти докупи?

- Приготування не повинно бути повільним процесом: ви можете приготувати смачну їжу за п'ять хвилин, якщо знаєте, що ви робите. Це також залежить від того, що ви готуєте. Деякі страви прості і потребують лише однієї каструлі, дошки та ножа. Інші ж вимагають більшої кількості обладнання.

- Ресторатор, кулінар, громадській діяч. Ви піднімали питання здорового харчування школярів в Англії. Яка загальна мета вашої діяльності?

    - Мої цілі насправді, прості. Я хочу, щоб і діти, і дорослі у всьому світі мали знання та можливість прогодувати себе і свої родини належним чином. Я маю на увазі, гідні страви із недорогих інгредієнтів.  Адже, маючи необхідні знання, кожен може швидко та за доступними цінами готувати поживні та смачні страви. Моя ідея у тому, що немає нічого поганого у таких речах, як фаст-фуд, але тільки коли подібна їжа вживається рідко та дозовано, як ласощі, а не як основне харчування.

Про особисте

- Для більшості ділових людей важко знайти час для родини. Що ви робите, щоб зберегти баланс між сім’єю та бізнесом?

- Я переконаний, що важливо встановити межі. У будні дні я працюю, у вихідні приділяю час своїй родині та намагаюсь докласти максимум зусиль, щоб ці два пласти мого життя не перетинались. Вдома мене чекає кохана дружина Джулс, з якою я знайомий ще зі шкільних років, та четверо дітей – доньки Поппі, Дейзі, Петал та син Бадді. Так, маючи чотирьох дітей ви завжди знаходитесь за 10 секунд від анархії (Сміється).

- Кажуть, що шеф-кухарі ніколи не розлучаються зі своїми ножами. А з чим не розлучаєтесь ви?

- Я знаю, це звучить трохи смішно та банально, але із власним iPhone. На роботі чи у роз’їздах, він дає мені можливість швидкого зв’язку по скапу з Джулс та дітьми, моя команда також завжди має зі мною зв’язок.

 

Якщо люьите готувати або шукаєте корисну книжку на подарунок, запрошуємо переглянути добірку кулінарних книг для початківців

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage