Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Джеремі Стронг спакував валізи до Львова
Двадцятку непересічних книжкових новинок, сузір’я відомих та популярних в Україні та світі авторів, низку цікавих презентацій та проектів – такі подарунки підготувало «Видавництво Старого Лева» для книголюбів України до 20-ого ювілейного Форуму видавців у Львові.
 
«Двадцятка книг від Старого Лева до 20. Форуму видавців – цілковито зоряна, - розповідає письменниця, головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка. – Це і книги автора-ілюстратора світового масштабу Роба Скоттона – «Кіт на ім’я Сплет» та «Вдячний Сплет». А ще ми врешті видали знакову для української дитячої літератури книжку – «Лиса Микиту» Івана Франка в колоритному оформленні художниці Світлани Фесенко. Ще один особливий сюрприз від Старого Лева – казка «Хто зробить сніг». Це - перший спільний літературний проект подружжя Прохаськів, перша дитяча книжка Тараса Прохаська та перший досвід Мар’яни Прохасько у ролі ілюстратора. Зірковою є і «Белла-балерина» Лаури Еймі Гарн, яку ілюструвала знана у всьому світі художниця Валерія Соколова, яка, на жаль, не буде присутня на Форумі видавців, бо живе і працює в США. Проте зараз вона приїхала до Львова, щоб презентувати свою книгу».
 
«Серед новинок від Старого Лева кожен зможе знайти щось собі до смаку, – продовжує Мар’яна Савка. - Зокрема, ми започаткували серію «дорослої» поезії. І це - не просто збірки віршів, а справжні книжки-проекти, у яких поезія найвищого ґатунку поєднується із цікавим художнім оформленням. Так, «П’ятикнижжя» Грицька Чубая, в оформленні якого творча майстерня «Аґрафка» використала створені спеціально для цієї збірки роботи художника Романа Романишина, – унікальний і високомистецький проект. Передмову до «П’ятикнижжя» написав Костянтин Москалець, післямову – Олег Лишега. А «Чаргород» Богдана-Ігоря Антонича, який презентуємо, - це своєрідна інтерпретація художником Олегом Рибчинським віршів геніального поета».
 
«Під час роботи над дитячими виданнями зрозуміли, що українському ринку страшенно бракує книг для підлітків, - продовжує Мар’яна Савка. - Тож почали видавати книги на актуальні для підлітків теми в серії «Майже дорослі». Це і світова підліткова класика, як-от «Таємний щоденник Адріана Моула» Сью Таунсенд, і українські новинки - «Не такий» Сергія Гридіна та «Кав’ярня на розі» Оксани Сайко. Під час Форуму розпочнемо дискусію про проблеми підліткової літератури».
 
Справжньою подією Форуму має стати приїзд на запрошення Старого Лева одного з найвідоміших дитячих письменників світу - британця Джеремі Стронга. Разом з ним та перекладачем його творів Віктором Морозовим видавництво презентує новинку «Нові пригоди Ракети на чотирьох лапах Зустріч з письменником у конференц-залі Палацу Мистецтв відбудеться у четвер, 12 вересня, о 13.00. А у п’ятницю, 13 вересня, об 11.00 у Першому українському театрі для дітей та юнацтва стартує проект «Стронгоманія», в рамках якого Джеремі Стронґ тішитиме публіку своїми дотепами, а його маленькі шанувальники порадують свого улюбленого автора костюмованими сценками за мотивами його творів.
 
Родзинками Форуму стануть презентації, організовані «Видавництвом Старого Лева». Серед них варто відзначити проект «Карпатський нуар з Дідом Всевідом» за участі мольфара Андрія Явного та Intutive Music Orchestra IAn Bederman. А також музично-поетичний вечір «Джаз-кафе: Коротка історія танцю» від Мар’яни Савки, яка презентуватиме свою книгу зібраного «Пора плодів і квітів», та Orchestra Vito.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage