Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Часом дорослим важко віднайти правильні слова, щоб поговорити з дітьми на важливі теми. Тоді на допомогу приходять книги. Днями з малечею з дитсадка «Леосад» ми читали добрі книги, які допомагають не лише діткам, а й дорослим знайти відповіді на питання, що турбують нас усіх. На прикладі зворушливих історій можна пояснити дошкільнятам що таке самотність, що відрізнятися від інших — це нормально, і що у слово щастя кожен з нас може вкладати найрізноманітніші сенси.

Залишаємо для вас перелік дитячих книг зі сміливими та натхненними історіями, які допоможуть поговорити з малечею на важливі теми.

«Кепський день містера Брауна» Лу Пікок

Містер Браун — дуже поважний, дуже-дуже серйозний і дуже-предуже заклопотаний тигр. У руках у нього надзвичайно важливий портфель, а йде він із ним у не менш важливий офіс. Та ось одного разу тигр втрачає свій дорогоцінний портфель. Містер Браун в паніці шукає його, потрапляє в різні халепи і не забуває голосно нагадувати, що в портфелі «дуже важливі речі»! Що саме наш заклопотаний тигр так береже і боїться втратити?

Книга Лу Пікок із чарівними ілюстраціями Елісон Френд не лише розважить і повеселить діток, а й підкаже їм дещо серйозне. Це затишна й мила розповідь із такою ж затишною і зворушливою кінцівкою.

Ця книга навчить дітей цінувати прості речі та розуміти, що іноді достатньо мати зовсім небагато, щоб бути щасливими, а стара книга чи улюблений плюшевий ведмедик можуть бути справжньою цінністю».

«Знаменита фабрика слів» Аньєс де Лєстрад

Існує така країна, де мешканці майже не говорять. Якщо в тій дивній країні комусь закортить вимовити якесь слово, його потрібно придбати та проковтнути. Однак слова коштують грошей. Юному Філеасу потрібні лише три слова, аби освідчитися красуні Сібель у коханні, але це занадто дорого для нього... Як же йому бути, якщо його переповнюють почуття?

Це алегорійна історія про те, що справжнього значення набувають не самі слова, які промовляємо, а те, що в них вкладаємо.

«Найсамотніший кит у світі» Кім Крабел

Затишна книжечка з неймовірними ілюстраціями Себастіаана ван Донінка розповідає про дівчинку Лілю, її татка і найсамотнішого в світі кита, якого не чують інші. Розповідає про дружбу маленької дівчинки і величезного кита. Про любов, яка зігріває навіть на далекій півночі. Про уяву, яка рятує від самотності.

«Надзвичайний Норман» Том Персіваль

Книжка-картинка авторства британського письменника та ілюстратора Тома Персіваля розповість маленьким читачам про мистецтво бути собою та сприйняття себе, адже кожен із нас – надзвичайна особистість! Норман завжди був нормальний, абсолютно нормальний... аж доки одного дня у нього не виросли крила! Крила були неймовірні, та він не знав, як на це відреагують батьки та друзі, адже Норман завжди був такий звичайний.

Це смілива і натхненна історія британського автора та ілюстратора Тома Персіваля про мужність бути інакшими та насамперед — про мужність лишатися собою. Бо вирізнятися насправді надзвичайно!

Книги виходять за підтримки Creative Europe. #CreativeEurope4Books

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage