Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дитячий форум у Львові: 8 книжкових новинок
Дитячий форум — книжковий фестиваль, повністю присвячений дитячій літературі. У цьому році він пройде 10-13 травня. Більшість видавців поспішає представити на ньому свої новинки. Сьогодні в огляді — цікаві книжки для дітей молодшого віку.
 
Татьяна Гордиенко, WoMo
 
 
 
Незвичайні професії
Алла Гутніченко, «Видавництво Старого Лева»
 
 
От ніколи не вгадаєте, що це за професія «тітестер»! А у малого Андрійка дідусь саме цим і займається. Він — чайний сомельє. Мама Андрійка — флорист, тато — палеонтолог, бабуся — сурдоперекладач (ви впевнені, що знаєте, з якої на яку мову вона перекладає?), а сестра — обіймачка панд (це дуже важлива робота). І якого Андрійкового родича не візьми — всі вони мають дуже незвичні професії, про які з чудового віммельбуху можна дізнатись багато цікавого.
 
Гортай дуже обережно. Кусюча книжка
Нікола О’Бірн та Нік Бромлей, «Артбукс»
 
Книжка-пригода для найменших, яким цікаво буде «лякатися» і сміятися, адже у книжці живе лютий ненажера — крокодилисько. Інтерактивна книжка стане улюбленої іграшкою малечі, але й не залишить байдужими і дорослих: книжечку відзначено низкою престижних премій, номіновано на медаль Кейт Ґріневей.
 
Моя Ба
Таня Стус, «Ранок»
 
Як це — слухати серцем? Це коли історія торкається твоєї душі, найтонших почуттів, викликає емпатію, робить тебе кращою людиною, ніж ти є. Серія таких історій, яка називається «Слухай серцем» є у видавництва «Ранок», яке везе нову книжку до Львова. Це історія про бабусю, або «Ба», яка вже зовсім старенька, погано рухається й щось забуває, але ні їй, ні її родині це не заважає бути люблячими, терпимими, радісними, цінувати кожну спільну мить, проведену разом.
 
Як дідусь шукав капелюха
Свен Нордквіст, «Навчальна книга – Богдан»
 
Вважайте, що Нордквістового дідуся разом із «Ба» можна сміливо додати до добірки кращих книжок про бабусь та дідусів — Нордквіст, той самий, що вигадав Пестона і Фіндуса, створив образ дуже симпатичного дідуня, який ніколи не знімав капелюха. Ну, щоб не загубити. Та одного ранку капелюх зник! І він може бути де завгодно! Шукаючи капелюха, можна пережити цілу пригоду і згадати немало цікавого.
 
Шпалереон
Олена Колінько, «Фонтан казок»
 
Хто з нас не шукав у візерунках килимів та шпалер обрисів химерних істот? Ця гра розвиває уяву, допомагає знайти цікаве у нудному. Але уявіть, що ви потрапили до країни, де всі ці істоти (динозавр Хвилька, кенгуру з валізою, метелик-офіціант) — живі. Країна називається Шпалареон, і її доведеться рятувати! Повість-казка Олени Колінько «Шпалереон» — переможець конкурсу «Напишіть про мене книжку» в номінації «Добрі пригоди».
 
Щоденник слабака — 7
Джефф Кінні, «КМ-Букс»
 
Всі, просто всі хлопчики у другому класі читають «Щоденник слабака»! За мотивами серії у 2010 році було відзнято однойменний фільм, потім ще два продовження, знімається наступний. Тому книжкова серія в українському перекладі поповнюється вже сьомою книжкою, у якій йдеться про день Валентина, що проходить у Ґреґовій школі. Звісно, лишитися без пари у такий день — це просто провал, то Ґреґ будь-що хоче знайти собі дівчину, так само як і його друг Роулі. Але потім ситуація ускладнюється: партнерка для танців для Ґреґа знаходиться, а ось друг стає зайвим. Делікатна ситуація, на шкільній вечірці ніколи не знаєш, хто все-таки знайде своє кохання.
 
Ах, ця чудова Панама!
Янош, «Урбіно»
 
Мила й весела книжка від німецького письменника Яноша про пригоди двох найкращих друзів: Тигрика і Ведмедика. Жили вони собі мирно у будиночку біля річки, аж одного разу виловили з річкових хвиль ящик з-під бананів, на якому написано «Панама». Логічно, що друзі вирішили, що Панама — найкраща в світі країна, де повно смачнющих і запашних бананів. Вони не роздумували довго, а вирушили шукати свій «банановий рай». Чи знайдуть Панаму друзі? Чи зрозуміють, де насправді краще живеться?
 
Сова, яка хотіла стати жайворонком
Галина Вдовиченко, «Чорні вівці»
 
Ваш малюк «сова» чи «жайворонок»? А ви? Важко товаришувати, коли один (після важкого робочого дня) міцно спить, а другий (де в нього кнопка?) — скаче по хаті? У цій книжці йдеться про експеримент, який вирішили провести сова та жайворонок: сова полює вранці, жайворонк співає вночі.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage