Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Фото з фейсбук-сторінки Катерини Міхаліциної.

Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки, яку вручають за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва, нагородила першу в Україні інклюзивну виставу для людей з порушенням зору «Хто росте в саду», яку поставила режисерка Катерина Лук’яненко в Івано-Франківському академічному обласному театрі ляльок імені Марійки Підгірянки за мотивами дитячої книжки Катерини Міхаліциної — «Хто росте в саду». Вистава здобула перемогу у номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» — про це повідомили у Держкомтелерадіо. 

Письменниця Катерина Міхаліцина розповіла, що вистава «Хто росте в саду» була створена 2021 року як студентський проєкт і за цей час колектив «Шосте чуття» під керівництвом Катерини Лук’яненко виступав з нею на фестивалях у Польщі, Словенії, Німеччині, Румунії, Словаччині та Фінляндії. Ось, як Катерина Міхаліцина описує цю виставу: «Катя ж якось узяла і перетворила історії з “Хто росте у парку” та “Хто росте у саду” на театральні вистави відчуттів. тобто ті, які не дивишся (бо на очах маєш пов’язку), а реально відчуваєш — на дотик, на звук, шкірою та уявою. на цілі всесвіти, які бентежать і працюють з внутрішньою довірою, і наближають до розуміння, яким буває цей світ для людей з вадами зору».

Радіємо за цей важливий проєкт та вітаємо усіх причетних!

Також премію Кабміну імені Лесі Українки цьогоріч отримали:

— у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» — книжка Андрія Кокотюхи «Врятувати березень» (видавництво «Ранок»);

— у номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» — книжка «Дім» Катерини Тихозорої, дизайнер — Олександр Продан («Ранок»).

Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва заснована за пропозицією Держкомтелерадіо у 2004 році. Вона присуджується щороку до дня народження письменниці за твори, які сприяють вихованню молодого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage