Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Двоє українців номіновано на премію ім. Астрід Ліндґрен 2019 року
Днями оголосили номінантів на ще одну престижну міжнародну нагороду – Меморіальну премію ім. Астрід Ліндґрен, яку щороку вручають авторам та художникам за досягнення у літературі для дітей та юнацтва. Другий рік поспіль від України за перемогу боротимуться письменниця Зірка Мензатюк та художник Кость Лавро.
 
На першість у премії 2019 році претендуватимуть 246 кандидатів із 64 країн, які висунули понад сотня організацій з усього світу. 11 жовтня голова журі нагороди Боель Вестін (Boel Westin) представила кандидатів під час Франкфуртського книжкового ярмарку.
Переможця буде оголошено 2 квітня 2019 року. Згодом відбудеться і нагородження у Стокгольмі, де лауреату премії вручать грошову винагороду у розмірі 5 млн. шведських крон (557 тис. доларів).
 
 
Зірка Мензатюк – відома українська казкарка, авторка низки книжок для дітей, зокрема «Казочки-куцохвостики», «Як я руйнувала імперію», «Таємниця козацької шаблі», «Зварю тобі борщику», «Ангел Золоте Волосся» та ін. Її твори опубліковані не лише в Україні, а й у США, Словаччині та Польщі.
 
 
Кость Лавро – український художник, відомий своїми ілюстраціями для книг видавництв «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» та «Розумна дитина». Роботи Костя Лавра неодноразово входили до каталогів виставок дитячої книги у Болоньї, Братиславі тощо.
 
Більш детально ознайомитися з переліком номінантів можна на сайті премії.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage