Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дві книжки Старого Лева – серед фіналістів конкурсу Фонду Ковалевих
Днями стали відомі імена письменників, які боротимуться за перемогу у конкурсі «Нагорода Фонду Петра і Лесі Ковалевих» 2019 року. Цьогоріч до короткого списку потрапило дві книги, що побачили світ у «Видавництві Старого Лева» 2017-2018-х, – поетична збірка Галини Крук «Доросла» і книга короткої прози Катерини Калитко «Земля Загублених, або Маленькі страшні казки».
 
Тираж закінчився
 
Серед п’яти кандидатів на першість у номінації «Поезія» є Галина Крук та її нова книжка «Доросла» – це вірші 2013-2017 років про досвід дорослішання з усіма його здобутками та втратами, забороненими та дозволеними плодами, усвідомленням екзистенційної межі буття та вмінням насолоджуватися життям тут і зараз.
 
Тираж закінчився
 
 
У номінації «Проза» до переліку з теж п’яти фіналістів потрапила Катерина Калитко і її «Земля Загублених, або Маленькі страшні казки» – збірка дев’яти оповідань, які складають не просто один сюжет: їхня сума творить єдиний художній світ. Це казки, що говорять до нашого підсвідомого звичною для нього мовою – через нутряні образи та архетипні жахи.
 
Нагадаємо, літературна премія Фонду Ковалевих, заснованого 1967 році при Союзі українок Америки, спрямована підтримати творців української науки та літератури. Переможців обирають у трьох категоріях – проза, поезія та переклади української літератури англійською мовою.
 
Хто здобуде першість, дізнаємося 21 вересня під час Book Forum у Львові.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage