Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Дві дитячі книги Старого Лева – у фіналі «Еспресо. Вибір читачів 2020»
Днями журі книжкової премії «Еспресо. Вибір читачів 2020» оголосило імена фіналістів нагороди у категорії «Література для дорослих», до числа яких увійшла Софія Андрухович з романом «Фелікс Австрія».
 
Тепер відомі номінанти на перемогу у категорії «Література для дітей». До трійки фіналістів потрапили дві книги Старого Лева: книжка-картинка «Історія, яку розповіла Жука» Грасі Олійко та повість Олі Русіної «Мія і місячне затемнення».
 
Фіналістів цьогоріч обирали з 35 поданих на конкурс книг. З повним переліком номінантів можна ознайомитися тут. Хто переможе – дізнаємося згодом.
 
«Історія, яку розповіла Жука» – це безпосередня і зворушлива розповідь, яка торкнеться сердець дітей і дорослих.
 
Героїня книжки – собачка Жука – живе на заправці зі своїм братом Сіріусом. Їх підгодовує добра жінка, але вона кудись зникає. Тепер песикам непереливки, адже надходить зима, а на заправці вирішують їх позбутися і вивозять якнайдалі. Хтозна, що б із ними сталося, якби одного дня на узбіччі не спинилася автівка родини, яка дасть песикам прихисток і любов.
 
А от героїні книжки Олі Русіної Мії ніколи нудьгувати. З однокласником Матвієм та його молодшим братом Людожерчиком вони постійно потрапляють у пригоди.
 
І цих пригод стає ще більше, коли на порозі Міїної з Дідусем квартири з’являється незнайомець — її тато. Настороженість змінюється захватом — виявляється, тато працює в астрономічній обсерваторії! А значить, Мія, Матвій і Людожерчик теж одного дня зможуть туди потрапити.
 
Але чи це справді так? Читайте у дотепній історії Олі Русіної, сповненій кумедних витівок і жартів. 
 
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage