Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Наприкінці жовтня у «Видавництві Старого Лева» побачить світ нова книга письменника Володимира Аренєва «Скарбничка історій», що буде цікавою як підліткам, так і дорослим. На її сторінках – унікальне поєднання пригодницької історії про мандри у часі та просторі, розкриття таємниць, дружбу, дива, небезпеку, непорозуміння й випробування та нон-фікшн складової з порадами та завданнями щодо написання власних захопливих історій. Разом із головною героїнею – дванадцятирічною Урсулою – та її незвичайним другом читач порине у світ пригод, а ще — дізнається, як працює сюжет, як вигадати персонажа, як щодня знаходити час на творчість та як створити кульмінацію, від якої перехоплює подих. З головою зануритись у світ фантастичних перипетій та надцікавих конспектів допоможуть неймовірні ілюстрації Олександра Ком’яхова.

На прикладі історії головної героїні та перипетій сюжету автор легко, з гумором і яскравими прикладами з власного досвіду розкриває секрети роботи над розповіддю, які стануть у нагоді усім, хто планує створювати власні тексти. Обидві складові книги – художня історія та нон-фікшн поради зі сторітелінгу – пов'язані між собою (після перших сторінок сюжету та знайомства з Урсулою на читача чекає блок порад, як варто розпочинати писання історії, а після втрапляння дівчинки у серйозну (та на перший погляд невирішувану) халепу ми дізнаємось, що таке кульмінація та як зробити її максимально напруженою). Але при цьому вони є самодостаніми одиницями, які, при бажанні, можна читати окремо: але якщо вам хочеться якнайшвидше дізнатися, чим закінчилися пригоди Урсули, абсолютно нічого не заважає вам пропускати розвороти конспекту. А якщо ви плануєте навчитися створювати історії, саме конспект з практичними порадами та коментарями Володимира Аренєва придасться вам найбільше. 

 
«Ця книжка народжувалася шість років, а фактично – й довше. Вже не згадаю, коли вперше спало на думку саме у такій формі написати порадник для тих, хто хоче навчатися створювати історії: не як нон-фікшн, а як поєднання власне посібника із художнім текстом, частиною якого цей посібник і буде. Хотілося заморочитись, щоб читачі отримали книжку, якою буде легко і приємно користуватися. Причому читачі не тільки дорослі: для них, зрештою, є чимало курсів та підручників. Але ж я пам’ятаю, як у школі сам намагався створювати історії, – розповідає про книгу автор Володимир Аренєв. – Можливо, цю книжку я й писав для себе-колишнього – чи, точніше, для нинішніх однолітків себе-колишнього. Бо сьогоднішні підлітки геть інші: вільніші, освіченіші, мають набагато більше можливостей. Водночас я хотів, щоб і старший читач отримав задоволення, якщо візьме книжку до рук. Щоб йому було цікаво й корисно. В результаті маємо фантастичну повість, складовою частиною якої є творчий щоденник головної героїні. А якщо співставляти окремі розділи повісті з розділами щоденника, можна побачити конкретні приклади того, як втілювати ті чи інші поради на практиці. Звучить амбітно? Але книжка, яка створювалася шість років, мусить бути трохи амбітною, чи не так?
».

Текстова частина книги доповнена майстерними ілюстраціями Олександра Ком'яхова, що сповна передають фентезійно-пригодницьку атмосферу книги.

«У цій книжці багато затишку і ще в ній йдеться про його оманливість. Ми позбулися затишку усією країною 24 лютого, але мені робота над книжкою повернула, сказати б, впевненість сподівань.

Тішить, що до історії підійшов образ головної героїні, яку я змалював з доньки.

Тішить, що, окрім крутої фентезі-історії, ця книжка також і «порадниця» з майстерності оповідача, тож має потенціал надихнути молодих письменників і сценаристів, які напишуть про наші часи.

Тішить, що у редакторських чатах, під час усіє цієї «повномасштабщини» ми пройшли своєрідну терапію доброзичливості, працюючи над книжкою без жодних неприємних суперечок.

Короче кажучи, "Скарбничка" – це дитя любові», ділиться враженнями про роботу над візуальною частиною книги ілюстратор Олександр Ком'яхов.

Володимир Арєнєв – український письменник-фантаст, літературний критик, перекладач, редактор-укладач та дописувач до кількох друкованих та онлайн-видань. Сценарист документальних фільмів та автор чималої кількості аналітичних статей з літератури сьогодення. Номінант та переможець багатьох українських та міжнародних літературних конкурсів. Автор книг «Відчайдушний боягуз», «Заклятий меч, або Голос крові», «Сапієнси», «Бісова душа, або заклятий скарб» та ін. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage