Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Друзі незрадливі» ХХІ Форуму видавців
13 вересня у Державному природознавчому музеї відбулась зустріч переможців конкурсу «Мі-мі-мі. Наші улюбленці» від Форуму Видавців та презентація книги «Друзі незрадливі», виданої Старим Левом, до якої увійшли твори переможців конкурсу.
 
Президент Форуму видавців у Львові Олександра Коваль привітала учасників конкурсу і розпочала презентацію збірки «Друзі незрадливі». Вона розповіла, що упоряднику збірки Оксані Думанській за короткий термін вдалося відібрати 37 найкращих творів, які відповідали вимогам конкурсу. Тож під обкладинкою «Друзів незрадливих» зібралися оповідки-бувальщини від різних авторів, які писали не тільки про котів та псів, а ще й про їжаків та рибок, про пташок і гризунів та навіть про равликів та тарганів.
 
 
 
Під час заходу зібралось багато гостей та авторів творів, які увійшли до збірки. На презентації можна було побачити Василя Карп'юка, Оксану Думанську, Ірену Карпу, Ларису Денисенко, Галину Вдовиченко, Євгенію Кононенко, Любов Долик, Валентина Терлецького, Катерину Міхаліцину, Марину Гримич, Наталю Боровик, Маркіяна Прохасько та інших.
 
«Світ був би набагато бундючнішим, якби не наші маленькі друзі», - вважає письменниця, правозахисник, телеведуча Лариса Денисенко.
«Для мене було несподіванкою взяти участь в цьому конкурсі, і саме Лариса Денисенко мене запросила, - розповідає журналістка та письменниця Галина Вдовиченко. - Мені в цей час Революції гідності, а потім вже війни не писалось зовсім. А історія по мого улюбленого пса мала б бути світлою, тому я і погодилась. Всі ми маємо історії про втрату істоти, яку любив. В мене була лайка , так званий «галицький шпіц». Я спочатку відмовлялась, не хотіла пса, думала, що це не для мене. Але коли мені вперше його дали в руки, одразу ж виникли теплі почуття. Важливо, що ми для наших собак на рівні Бога, бо коли вони народжуються, то ми, зазвичай, вже дорослі; помирають - ми ще живемо. Але в тварини не має бути почуття меншості. Вона не підпорядкована людині і не має бути підпорядкованою».
 
«Ця збірка - сукупність світлих емоцій, спосіб нагадати нам і нашим друзям з маленькими вушками та лапками, що ми ще живемо», - підсумувала заступник головного редактора «Видавництва Старого Лева» Катерина Міхаліцина.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage