Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У “Видавництві Старого Лева” вийшла книга письменниці й журналістки Марини Макущенко “Дракон у дитсадку”. Це видання допоможе батькам підготувати своїх малюків до відвідин дитсадка й адаптації в ньому. Проілюстроване Наталією Олійник видання уже в книгарнях!

Ея збирається йти у дитячий садок, і в неї стільки питань та переживань! Дівчинка бере зі собою улюбленого іграшкового дракона, щоб разом із ним зустріти все, що на неї чекає. А це і нові знайомства, і веселі ігри, і сварки з бійками, і безліч емоцій. Адже й дитсадок у Еї особливий…

“Уявіть собі дитячий садок, де вашу дитину закохають в овочі. Уявіть садочок, з якого ваша чепурна дитина повернулася брудною, однак щасливою. Де є бородатий нянь, прогулянки в музей, де перш за все навчають вмінню голосно казати: “Ні!”, — розповідає про книгу Марина Макущенко. — Уявіть дитсадок, в якому діти щохвилини пізнають науку: як розуміти себе та дізнатися про кордони інших, як поважати близьких і як веселитись, у чому ми різні, а в чому — однакові. Дитсадок, в якому кричать лише діти і переважно від захвату. Хоча і тут бувають прикрості і пристрасті, подолання яких закладено у навчальну програму. І це звичайний український садочок, в який пощастило отримати запрошення Еї — головній героїні моєї книжки.  Одного дня дівчинка прийшла до нього разом зі своєю мамою та іграшковим драконом. М’яко та наполегливо дорослі допомогли Еї почати своє цікаве життя з новими друзями”

“Дракон у дитсадку”— це книжка, яка буде корисною і батькам, і їхнім маленьким дітям. Історія Еї допоможе краще зрозуміти почуття дитини, яка вперше йде у дитячий садок. А сама дитина впізнаватиме себе на кожній сторінці не лише у розповідях, а й на ілюстраціях.

“Мені випала нагода проілюструвати книгу “Дракон у дитсадку” саме тоді, коли мого маленького сина також запросили до садочка. Завдяки такому співпадінню історія Еї допомогла мені сприйняти і відчути хвилювання дитини в цей період та краще підготувати сина до нового життя. А син допоміг мені побачити героїв і намалювати їх саме такими, — ділиться ілюстраторка видання Наталія Олійник. — Щоб допомогти сину адаптуватися в умовах дитсадка, я розповідала йому історію Еї, а він ділився зі мною своїми враженнями. Цікаві у нас виходили бесіди! Саме в них я знаходила образи для ілюстрацій.

Дорослим ця книга допомагає зрозуміти, що відчуває дитинка коли  перший раз залишається без них. А дитина, слухаючи історію про Ею, усвідомлює, що у всіх бувають такі емоції, як гнів, страх чи самотність, і вчиться приймати їх”

Марина Макущенко — письменниця і тележурналістка родом із Запоріжжя. Авторка підліткової книги “Темний бік будинку” та дитячого видання “Дракон у дитсадку”. Із 2008 року проживає у Києві та працює у програмі новин на телеканалі “1+1”.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage