Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Видавництво Старого Лева» готує для читачів новинку — роман автора українських бестселерів про Франческу, «Таємниця Старого Лами» та «Моцарт 2.0» Доржа Бату — «Коко 2.0». Книга, що побачить світ у липні, є продовженням історії, що розпочалася у книзі «Моцарт 2.0». Однак у новій пригодницько-детективній історії на перший план виходить законодавиця моди з непростим характером та життям – Коко Шанель. Окрім неї, на сторінках книги присутній цілий калейдоскоп імен: як відомих читачам з першої частини, так і відверто несподівані герої світової історії, серед яких геній епохи Відродження Леонардо да Вінчі та, навіть, авіаконструктор Ігор Сікорський. А ще екскурс світом моди, великих винаходів, цікавих історичних фактів та пошук відповіді на одвічні питання: чи здатні люди змінюватись та чи варто давати їм другий шанс?

Хто ж не знає легендарну мадемуазель Шанель, творчиню маленької чор­ної сукні, твідового костюма, парфумів №5 та інших революційних модних штучок? Дивовижно, але її ідеї і досі не втрачають популярності. Виявля­ється, що після своєї смерті Ґабріель Шанель, як і Моцарт, змогла стрибнути крізь час і простір та замешкала в Нью-Йорку ХХІ століття! Доля підкидає геніальній кутюр’є все нові і нові сюрпризи: невгамовний Моцарт і його по­друга Стася безслідно зникають. Першою ниточкою у розслідуванні стає загадкова записка, яку знаходять працівники Музею Метрополітен. Усе б ні­чого, але написана вона на малюнку самого Леонардо да Вінчі! Коко Шанель розуміє, що це чудова нагода з’ясувати, як і навіщо відбуваються мандрівки у часі, а головне — хто за цим усім стоїть.

«Коли я завершував роботу над пригодами Моцарта і Стасі, я вже знав, хто вийде на перший план у наступній книзі. Мадемуазель Ґабріель з одного боку –  повний антипод Моцарту: створила свою імперію і двічі змогла довести її до піку популярності. Вольфґанґ за життя імперії не створив, а його сімейний бюджет нагадував решето. Самотня Шанель і Моцарт, ніжно любимий дружиною, учнями і друзями. З іншого боку, Вольфі і Коко — генії, котрі отримали визнання ще за життя, котрі добивались того, чого не хотіли, а хотіли того, чого так і не добились. Образ Шанель привабив мене тим, що він складніше за інтегральні рівняння і математичну індукцію. Шанель — маленька дівчинка у тілі дорослої жінки, зі своїми травмами і переживаннями, і Шанель, як диктаторка, брехуха і чудова акторка, котра не грає на публіку, а примушує саму публіку грати для неї, у театрі одного глядача, під назвою World Fashion Industry,розповідає про головних героїв книги Дорж Бату. — Цього разу буде закручений сюжет, де вже знайомі читачеві герої, розв’язуватимуть задачку, котра на перший погляд є складнішою за загальне рівняння п’ятого степеня чи гіпотезу Пуанкаре. Але лише на перший погляд… У математиці вкрай потрібно бути уважним до найдрібніших деталей, лише тоді можна розв’язати проблему. Так і у романі "Коко 2.0", є багато незначущих, на перший погляд, деталей, котрі згодом відіграють ключову роль».

Як і попередня книга автора, «Коко 2.0» має інтерактивну частину – qr-коди, що скеровують читача до відеороликів про секрети життя та творчості Коко Шанель, моделей одягу, і звісно, музики Моцарта у виконанні найкращих колективів світу. Незмінним є також і художнє оформлення книги – її прикрашають влучні та дотепні ілюстрації Юлії Самелюк.

«Я починав писати продовження історії Моцарта і його друзів так само легко, як тяжко її завершував. Вже тоді, коли я працював над найвідповідальнішою частиною романа, росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. І, як ви розумієте, мені вже стало не до роману. На роботі пекло, племінник Олексій вирушив на передову, а вечори минали у безкінечному гортанні новинної стрічки. Коли 3 березня з’явилась звістка про те, що місцевим мешканцям вдалось врятувати з палаючого музею у Іванкові безцінні картини Марії Приймаченко, я задумався: "Ці суки хочуть знищити українську культуру, мову. Вони хочуть знищити український народ. А що роблю я? Я зупинив роботу над романом. Чи правильно я зробив? Чи дамо ми росіянам знищити українську літературу?". Відповідь була очевидна, – продовжує розповідь про роботу над книгою Дорж Бату. – 5 березня я написав Мар’яні Савці: "Нам потрібні зараз хороші і добрі історії". І ми з моєю редакторкою, блискучою і талановитою письменницею і перекладачкою Женею Кузнєцовою, продовжили роботу над текстом. Про те, як Женя стала фактично співавторкою мого тексту, я ще розповім, це окрема історія, а поки скажу, що "Коко 2.0" у її редакції – суцільна насолода! Як і завжди, мої герої оживуть у малюнках Юлії Самелюк, а передмова дизайнерки Ярини Жук вразить вас не менше, аніж передмова Вахтанґа Кіпіані до “Таємниці старого лами”».

«Дорж Бату без жодних перепон і обмежень переміщає читачів з одного часу в інший: то закине в оливкові вигорілі долини, то приземлить прямо у квартиру посеред нью-йоркських хмарочосів. При цьому автор у кожному часі разом із персонажами частує нас відповідними наїдками і напоями, а ще виважено і красиво вбирає: приміряйте легендарний костюм Шанель, гаптований золотом гульфик і три середньовічні сукні поверх білизни з ананасами. Та головне – які розмови, сумні і бешкетні, точаться у цих часових проваллях. І з якими неочікуваними людьми доводиться зустрічатись»,Євгенія Кузнєцова, письменниця, блогерка.

«Коко Шанель – дуже непроста і непересічна особистість. Зрештою, ця книжка – теж непроста і зовсім непересічна. Хто з нас не фантазував про другий шанс, коли можна почати життя спочатку? Виправити всі помилки або ж наробити їх ще більше... Дорж Бату дає шанс Коко Шанель переписати власну історію, а разом з нею, можливо, й історію моди. А ми тим часом можемо дізнатися більше про закулісся одного з найвідоміших брендів сучасності та все про складний характер Шанель, а також про те, як світ впливає на моду, а мода – на світ», – Андре Тан, український модельєр і дизайнер одягу.

«"Коко 2.0" захоплює у каскадну круговерть подій. Читаючи книгу, ти проживаєш ще одне життя. Але поринаючи в "Коко 2.0", ти проживаєш їх декілька. І вони сповнені власного стилю, пошуку натхнення і сенсу. А це гарні мотиватори, щоб пірнути в книжку», Маркіян Прохасько, письменник, учасник антарктичної експедиції, автор книги «Мрія про Антарктиду».

Дорж Бату – письменник, автор книг «Франческа. Повелителька траєкторій», «Францеска. Володарка офіцерського жетона», «Моцарт 2.0», «Таємниця Старого Лами». Народився і виріс в Бурятії, закінчив Бурятський державний університет. За освітою історик-сходознавець, спеціаліст з історії Китаю. Одружився з американською дизайнеркою українського походження Яриною Жук і 2002 року переїхав жити до України. Виховують двох доньок, Софію та Христину. Працював телевізійним журналістом на загально­національних каналах «1+1» та «Інтер». Переїхавши до США, працював кореспондентом «Голосу Америки» та «ТСН». Член Медіакорпусу ООН. У 2013 році покинув журналістику і став працювати у авіакосмічній галузі. Нині Дорж Бату – математик, спеціаліст з траєкторій космічних апаратів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage