Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Дорога опівдні» – роман про пошуки свободи
У рамках 24-го Форуму видавців у дворику «Львівської копальні кави» відбулася презентація дилогії Марії Кривенко «Дорога опівдні», до якої увійшли два романи – «Тінь» і власне «Дорога опівдні». Авторка разом із головною редакторкою «Видавництва Старого Лева» Мар’яною Савкою та журналістом й громадським діячем Андрієм Павлишиним говорили про фемінізм в літературі й житті, феміністичну прозу як таку, про непрості стосунки найближчих людей, а також зачитували найцікавіші уривки.
 
«Я знаю Марійку дуже добре. Вона мала дуже скромний голос, певний час залишалася у тіні чоловіка, публікувалася в невеликих нішових видавництвах. Я вважав, що її талант треба плекати, розвивати. Насправді Марійка не мовчала. У неї був дуже тихий голос. Тому я дуже дякую Мар’яні, яка вирішила видати цю книжку», – розказав друг авторки, Андрій Павлишин.
 
 
«Моя книга феміністична у тому плані, що написана жінкою і про жінку. Вона про те, що таке свобода у жіночому плані, – поділилися Марія Кривенко. – Мені здавалося, що я пишу твір про пошуки кохання, але насправді він вийшов про пошуки свободи. Головна героїня така бунтарка, вона намагається заперечувати багато речей й поглядів».
 
Мар’яна Савка зачепила тему стосунків між найближчими людьми, адже книжка вийшла дуже автобіографічна. Говорили про демонів, яких випускає письменник, коли пише настільки емоційну й щиру прозу. Авторка розкрила символіку назви роману «Тінь»: «Дві сестри є тінню одна для одної. Не дзеркальним відображенням, а наче підглянутим. Мені хотілося відійти від фабули і десь моментами бачити їх рівними. Саме тому це не двобій, а тінь».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage