Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

З 15 лютого в українських кінотеатрах можна переглянути фільм «Мілан Кундера: від жарту до нікчемності» режисера Мілоша Шмідмайєра. Він був створений 2021 року, але в українських кінотеатрах у прокаті вперше.

На сайті KYIVMUSICFILM так розповідають про кінострічку:

Чеський письменник Мілан Кундера більш як тридцять років не давав інтерв'ю. «Усе, що я хотів сказати, я вже сказав у своїх творах», – пояснює автор, чия загадковість тільки посилює інтерес. Режисер Мілош Шмідмайєр реконструює чеський та французький періоди життя письменника й намагається по фрагментах скласти портрет Мілана Кундера з його власних архівних записів та розповідей друзів і колег, літературних критиків і видавців, істориків та режисерів.

Цей фільм можна переглянути у кінотеатрах Києва, Львова та Одеси.

   

Мілан Кундера народився в чеському місті Брно 1 квітня 1929 року, але емігрував з дружиною до Франції в 1975 році після того, як висловив критику щодо радянського вторгнення в Чехословаччину в 1968 році.

Письменник подарував читачам романи та оповідання, поезії та п’єси, неймовірно сильну есеїстику. І всі ці твори впізнаються з першої ж сторінки завдяки його блискучому письменницькому стилю, почуттю гумору та винятковим авторським ракурсам. 

У своїх роботах Мілан Кундера органічно переплітає філософію та психологію з історичним контекстом, у результаті чого перед читачем постає суперечливий та багатогранний світ, як зовнішній, так і внутрішній, людський. Герої Мілана суперечливі, неоднозначні, але повсякчас дуже живі та переконливі.

Українською Мілана Кундеру видає «Видавництво Старого Лева» з 2018 року у перекладі Леоніда Кононовича та в оформленні Анастасії Стефурак. Це такі тексти як: «Вальс на прощання» (2018), «Нестерпна легкість буття» (2019), «Безсмертя» (2020), «Жарт» (2020),  «Життя деінде» (2021), «Смішні кохання» (2021), «Книга сміху і забуття» (2022) та «Ідентичність» (2023).

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage