Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

До Дня незалежності: 26 знакових видань Старого Лева
Друзі, як же добре, що ми можемо вітати один одного із цим святом! Адже ще 27 років тому ми не мали такої можливості… День незалежності – чудовий привід підсумувати зроблене за ці роки та будувати плани на майбутнє. Що добре нам вдалося? Куди можна рости? Давайте робити це разом :) Для вас сьогодні – добірка знакових видань Старого Лева на кожен рік і на кожен вік молодої людини, яка росте разом із державою :)
 
1 рік
«Рік у лісі», Емілія Дзюбак
 
 
Найменших читачів, які тільки починають пізнавати світ і отримують свої перші враження від нього, обов’язково захопить книга Емілії Дзюбак «Рік у лісі». Роздивлятися дерева та квіти, жучків та тварин, птахів та навіть людей… Де білочка ховається у травні? А що вона робитиме у жовтні? Хто загубив роги біля бобрової загати, а хто спить у своїй нірці? Можливо, малюки ще не все зможуть зрозуміти, але будуть захоплені книгою однозначно.
 
2 роки 
Двомовні картонки для малят, Олена Забара, Оксана Лущевська
 
 
Чим раніше почнеш вчити іноземну мову, тим простіше її сприйматимеш, – кажуть педагоги та вчені. Двомовні картонки для малят від Старого Лева – чудовий варіант для початку. Малюки, які тільки-но починають говорити, зможуть запам’ятовувати назви домашніх та лісових тварин, птахів та риб одразу українською та англійською мовами. А гарного настрою додаватимуть світлини чудових фетрових звіряток від Олени Забари.
 
3 роки 
«Абетка», Оксана Кротюк, Наталка Гайда
 
 
Саме час починати знайомство з українською абеткою, а завдяки цупкому паперу маленьким дослідникам буде це дуже зручно робити. До кожної букви Оксана Кротюк написала дотепний віршик, який легко та весело запам’ятати. Яскраве видання не тільки розкаже малюкам про алфавіт та навчить нових слів, а й допоможе раз і назавжди полюбити книги та читання. 
 
4 роки 
«Колисанки і дрімливі вірші», Мар’яна Савка, Олена Леська
 
 
Естетично довершене видання привабить увагу непосидьків та допоможе налаштуватися на сон. Колискові, які співала мама чи бабуся, а інколи навіть підключалися тато з дідусем, – одні з найяскравіших спогадів дитинства для багатьох із нас. То чому б не подарувати ці світлі миті й нашим дітям? Навіть якщо ви не вмієте співати – лише почніть читати цю книгу, і мелодійні вірші Мар’яни Савки заспівають разом із вами ;)
 
5 років 
«Життя і сніг», Мар’яна Прохасько, Тарас Прохасько
 
Книга-картинка за мотивами бестселера «Хто зробить сніг» Мар’яни Прохасько і Тараса Прохаська. Це видання сподобається молодшим читачам, адже текст та суть книги викладені дуже лаконічно, а чудові ілюстрації, які можна довго роздивлятися та обговорювати, займають цілі розвороти. Книга, яка звертає дитячу увагу на маленькі життєві радощі, такі як перша літня суниця, родинні вечірні посиденьки, жовте осіннє листя чи перший сніг. А також чудова можливість поговорити з дітьми на надзвичайно складну тему – тему втрати та того, куди йдуть наші рідні, коли «залишають Буковий ліс». 
 
6 років
«Хто росте у парку», Катерина Міхаліцина, Оксана Була
 
 
Важливість цієї розповіді Катерини Міхаліциної не тільки у тому, що книгу можна використовувати як невелику енциклопедію паркових рослин, а ще й у тому, що вона легко та невимушено говорить про серйозні речі. Такі, як пошук себе, свого коріння, про те, як важливо мати поруч когось близького, схожого на тебе. А завдяки таким ніжним та затишним ілюстраціям Оксани були дуже легко запам’ятати, як виглядають найпоширеніші міські дерева: берези, дуби, клени, каштани тощо. 
 
7 років 
«Голосно, тихо, пошепки», Творча майстерня «Аґрафка» (Романа Романишин, Андрій Лесів)
 
 
Як звучить і мовчить світ? Як пізнати його через звук та тишу? Романі Романишин та Андрію Лесіву вдалося неможливе – зобразити звук, та ще й так, щоб читач у нього закохався ;) Ця книга «звучить» багатьма голосами – яскравими кольорами, промовистими візуальними образами. Окрім естетичної насолоди читачі зможуть дізнатися безліч цікавих фактів, таких як звідки взялося відлуння, що таке дактиль, чим займаються сурдоперекладач, звукооператор, композитор тощо. А також про те, як іноді важливо впускати у своє життя тишу.
 
8 років 
«36 і 6 котів», Галина Вдовиченко, Наталка Гайда
 
 
Історія, яка стала улюбленою для багатьох дітлахів. Дотепно та з гумором Галина Вдовиченко розповіла про цілу зграю хвостатих, справжніх майстрів потрапляти у пригоди. Чим обернеться для людей вторгнення у квартиру 36 дорослих та 6 маленьких котів? Яка доля чекає на Бубуляка, Смугастика, Сорделя, Ковбасюка, Баронесу, Хавчика та інших? Особливого настрою та драйву книжці додають чудові ілюстрації Наталки Гайди.
 
9 років 
«Гармидер у школі», Джеремі Стронґ 
 
 
Твори британського письменника Джеремі Стронґа були одними з перших, які переклав для українських дітлахів Старий Лев. Одна з найулюбленіших і найсмішніших історій – про шкільну вчительку на ім’я міс Гармидер. Адже як можна не реготати, коли вчителька приїжджає на роботу за кермом «швидкої», або перетворює урок на бій паперових літачків? Якщо ваш школяр не любить читати, книги Джеремі Стронґа чудовий спосіб показати, настільки класним може бути читання. 
 
10 років
«Джордж і таємний ключ до Всесвіту», Стівен Гокінґ, Люсі Гокінґ 
 
 
«Якби такі книги були у моєму дитинстві, я би став великим вченим!», – чули такі слова від дорослих? Впевнені, що чули. Історії Люсі та Стівена Гокінґів з числа саме таких книг. Вони не просто захоплюють читача пригодами, а ще й просто, невимушено, і, головне, зрозуміло розповідають про одні найскладніших та найзахопливіших наук – фізику, астрономію, квантову механіку. Бажаєте, щоб ваша дитина захопилась наукою та навчанням? Тоді просто дайте їй почитати цю серію книг.
 
11 років 
«Мій дідусь був черешнею», Анджела Нанетті, Анастасія Стефурак
 
 
Одна з найсуттєвіших та найзворушливіших історій, які коли-небудь були написані. Фразу «Якщо тебе хтось любить, померти неможливо» знають і пам’ятають навіть ті, хто не читав твору. Простота та щирість оповіді вражають, розкривають перед нами скарби емоцій, вчать розуміти себе й близьких, сприймати і переосмислювати навіть найскладніші речі та явища. Книга чудово підходить і для тих, хто ще насолоджується дитинством, і для тих, хто бажає зануритися у спогади про нього. 
 
12 років
 
 
Чи мандрували ви Україною? Чи бували у її славетних замках та фортецях, розкиданих по всій країні? Чи відчували ви їхній дух часу та давніх таємниць? Тоді вам легко буде зрозуміти, у яку атмосферу читача занурює повість Зірки Мензатюк «Таємниця козацької шаблі». Шалені перегони, небезпечна, сповнена містики і захвату мандрівка замками у пошуках козацької шаблі... А ще ця книга рекомендована для читання у шкільній програмі з української літератури учнями п`ятих класів.
 
13 років 
 
 
Перша книга нашого улюбленого швецького письменника Ульфа Старка, яка була перекладена українською. Автор ніколи не боявся говорити на складні теми, ніколи не моралізував у своїх творах, але при цьому завжди прикрашав їх тонким гумором та щемливим відчуттям того, яким прекрасним є наше життя. «Диваки і зануди» – один із найвідоміших його творів, який розповідає нетипову історію підлітка Симони. За іронією долі вона видає себе у школі за хлопця. Куди заведе героїню ця гра? Буде цікаво дізнатися і юним, і дорослим читачам.
 
14 років 
«Мандрівний замок Хаула», Діана Вінн Джонс
 
 
Якщо ви ще не подорожували країною Інгарією у Мандрівному замку, не сварилися на егоїстичного, але надзвичайно талановитого чарівника Хаула і ще не закохалися у нього, якщо ви ще не розважали вогняного демона інтелектуальними іграми та не розплутували загадок зниклих принців – вам сюди :) Цю книгу не можливо не полюбити за її тонкий гумор, з якого, тим не менш, регочеш у повний голос; за неідеальних, але таких зрозумілих героїв. Одна з найкращих чарівних історій Англії, на яку, до речі, чекає продовження ;)
 
15 років
 
 
Книга, яка багато може розповісти про дорослішання. Про те, що справжній дружбі не стають на заваді ані час, ані вік, ані фізичні вади. Твір ставить багато важливих для підлітків (і не тільки) питань про прийняття та зміни, про довіру та самопізнання. Книжка, яку хочеться зачитувати в голос та дарувати близьким. Світ дівчинки Марти, у якому хочеться залишитися жити. 
 
16 років 
 
 
Не просто мотиваційна література, а покроковий путівник для молодих людей, які прагнуть розвитку та позитивних змін у своєму житті. Яким має бути шлях звідси і до твоєї мрії? Шон Кові розставляє вказівники. Про вибір професії та небезпеки безладних сексуальних стосунків, про самоповагу та розуміння сенсу справжньої дружби, про розставлення пріоритетів та ціну особистого часу – у книжці багато цікавого знайдуть не тільки підлітки, а й дорослі читачі. 
 
17 років. 
«Середина світу», Андреас  Штайнгьофель
 
 
Дорослішати завжди не просто, усі ми про це знаємо. А якщо ти при цьому ще й не схожий на інших? Як знайти своє місце у світі, який тебе не приймає? Шукати порозуміння з ексцентричною мамою та відлюдькуватою сестрою-близнючкою, мріяти дізнатися бодай щось про свого батька, закохатися у нового загадкового однокласника, досліджувати «чорні діри» власної душі… Це історія про все перше, раннє, несподіване, що стається на початку життєвого шляху.
 
18 років
«theUKRAINIANS: історії успіху», Тарас Прокопишин, Володимир Бєглов, Інна Березніцька
 
 
Що може надихати більше, ніж реальні приклади реальних успішних людей? А, особливо, якщо ці люди ще й українці ;) «theUKRAINIANS: історії успіху» – серія видань з розмовами про досягнення, ініціативу та відповідальність. Розмови з людьми, які змінюють Україну на краще. Під обкладинкою можемо «підслухати» розмови з Віктором Морозовим, Юрієм Андруховичем, Святославом Вакарчуком, Джамалою, Оксаною Караванською та іншими.
 
19 років 
«Мюнхгаузен. Правда про неправду», Флікс та Бернд Кіссель
 
 
Перший комікс, який побачив світ у «Видавництві Старого Лева». Радимо його передивлятися лише читачам з 18 років, адже на його сторінках можна знайти деякі пікантні подробиці пригод Мюнхгаузена ;) Історія переносить читача у період Другої світової війни, де одному з найвидатніших психоаналітиків людства Зіґмунду Фройду доведеться з’ясувати, чи бреше той дивний чоловік, який приземлився на дах Букінгемського палацу на власноруч збудованому літальному апараті, чи каже якусь своєрідну правду…
 
20 років
«Старий і море», Ернест Гемінґвей
 
 
Саме час закохуватися у світову класику ;) Твори Ернеста Гемінґвея вражають своєю реалістичністю та глибиною, вчать нас по-іншому дивитися на власне життя, звертаючи увагу на людей у ньому та на найменші деталі, у яких і ховається уся суть. «Старий і море» – один з найвідоміших творів Гемінґвея, який приніс своєму автору Нобелівську премію. Притча про натхнення, силу і незламність людського духу та життєву боротьбу. І щоразу він резонує в душі новими сенсами, смислами та символами.
 
21 рік
 
 
Найсуттєвіший та найеротичніший твір усіх часів. Він пережив стільки нападів за непристойність, як, мабуть, не переживав жоден інший роман світу. Таке було навіть в Україні. Але нарешті ми можемо спокійно насолоджуватися глибиною цього сплаву белетристики та філософії, у центрі якого жіноча чуттєвість. Особливого тону надає твору неймовірне оформлення від Творчої майстерні «Аґрафка», яке осучаснює роман. 
 
22 роки
 
 
Любов, незалежність, рівність, милосердя, гідність – усі ми знаємо про ці та інші цінності людського життя, але чи можемо оцінити їхню глибину та роль? Дванадцять відомих українських жінок у проекті Мар’яни Савки поділилися своєю точкою зору на те найважливіше, що ми маємо у наших життях та хотіли б мати у нашій країні. Для натхнення, для обмірковування, для перших кроків до реальних змін. 
 
23 роки 
«Ловець океану», Володимир Єрмоленко
 
 
Чи завжди у житті усе відбувається так, як би нам того хотілося? Письменник Володимир Єрмоленко взяв за основу класичну розповідь про Одіссея для того, щоб відповісти на це питання. Що було б, якби герой Троянської війни Одіссей повернувся додому після 20-ти років блукань світами, але там би на нього ні хто не чекав? Як виправити помилки минулого? Як зрозуміти сили, які керують твоїм життям? Здійснити зворотну подорож… 
 
24 роки
«Фелікс Австрія», Софія Андрухович
 
 
Один з найякісніших творів незалежної України повертає читача у кінець ХІХ сторіччя. Роман для повільного вдумливого читання та смакування численними деталями, які з такою ретельністю змальовує для нас авторка. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, – долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.
 
25 років 
 
 
Детектив, який не можна покласти назад на поличку, доки не дочитаєш до кінця. Твір приніс світову славу своєму автору та був перекладений понад 30-ма мовами. Читач не тільки зможе разом із головним героєм – письменником Маркусом Гольдманом – розплутувати справу про вбивство 30-річної давності, а ще й зазирнути у видавничий світ Америки. І кожного разу, коли здається, що всі пазли складено, винних знайдено, а мотив очевидний, варто лише перегорнути сторінку – і з’являється новий факт, який переверне все дороги дриґом.
 
26 років 
 
 
Ця книга не тільки для тих, хто усе своє життя мріяв стати художником, письменником, режисером чи фотографом, але так і не наважився. Ця книга для кожного, хто бажає стати фахівцем у галузі, яку любить, досягти у житті професійних висот, стати щасливим та просто кращим варіантом себе :) Кемерон не просто говорить про те, що ми можемо зробити у своєму житті, а вказує, як саме вийти із замкненого кола, в яке самі себе і загнали. Книга надихає та просто змушує зробити перший крок на зустріч мрії. 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage