Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Для вчителів створили відеолекції про національних поетів
Літературна лабораторія Мистецького Арсеналу разом із відділом освітніх програм організували для вчителів середньої школи записи десятьох лекцій з курсу «Національні поети». Серед лекторів літературознавці, історики, зокрема доценти (Людмила Кісєльова та Ростислав Семків) та професори (Борис Шалагінов і Віра Агєєва) кафедри літературознавства НаУКМА, завідувач відділу шевченкознавства Інституту літератури НАНУ Олександр Боронь, кандидат історичних наук Інституту історії НАНУ Кирило Галушко, професор і доктор фізико-математичних наук Максим Стріха, а також доцентка Школи журналістики УКУ Ганна Улюра.
 
За словами кураторки Літературної лабораторії Мистецького Арсеналу Оксани Щур, подібні курси у культурно-мистецькому комплексі проводять уже більше року. До таких курсів запрошують науковців і лекторів вищої школи, які фахово займаються певною темою, але зазвичай транслюють це як ексклюзивне знання в стінах університетів чи на конференціях. У Мистецькому Арсеналі науковців заохочують розповісти про національних поетів популярно і доступно.
 
 
«Ми з лекторами хочемо зробити це знання максимально доступним; відео та інтернет допомагають нам розширити кордони і буквально вийти за стіни Мистецького Арсеналу. Відеозаписи таких лекцій у вільному доступі є фантастично популярними. В Україні робота над створенням корпусу лекцій такого рівня проводиться вперше – маю на увазі і масштаб лекторів, і охоплення матеріалу, і систематичність роботи, бо ми будемо продовжувати», – каже Оксана Щур.
 
Наразі ці відеолекції виклали на офіційній сторінці Мистецького Арсеналу в YouTube. Однак вчителі середньої школи можуть послухати наживо лекції безпосередньо в Мистецькому Арсеналі. Там вони дізнаються про цікаві факти та інтерпритації, які потім можуть використовувати на уроках, спілкуються з перекладачами книжок видатних поетів, з авторами підручників чи викладачами університетів.
 
На каналі Мистецького Арсеналу в YouTube доступні лекції про творчість Данте, Ґете, Байрона, Шевченка, Пушкіна, Шекспіра тощо.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage