Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Діти радять дітям: 5 книжок із яскравими картинками
10-річний Мирослав Полянчиков із Дніпра понад три роки є читачем у Joyful Fox Reading Club. Він активно читає книжки-картинки по-англійськи. У вільний час Мирослав обожнює багато читати по-українськи та вчиться писати власні художні тексти у Клубі письма веселого лиса.
 
БараБука, чільне фото  Josh Applegate
 
Будучи читачем у Joyful Fox Reading Club, Мирослав сформував глибоке розуміння книжки-картинки як артефакту, як мистецтва. Він навчився розуміти синергію вербального тексту та ілюстрації. Мирослав розвинув глибоке чуття до цікавих художніх технік і багатогранності жанрів. Цей досвід надихнув Мирослава оглядати книжки-картинки та книжки для дітей вікової групи 9–12 років. В огляді для БараБуки – п’ятірка улюблених українських книжок Мирослава .
 
Галина Вдовиченко «Сова, яка хотіла стати жайворонком», ілюстрації Христини Лукащук (видавництво «Чорні вівці», 2018)
 
Це дуже хороша книжка. Мені вона сподобалась, бо вона вирізняється прикольною технікою ілюстрацій. Схоже, що це цікавий колаж. Але в самій книжці не зовсім динамічний сюжет.
 
Найбільше мені сподобався момент, коли сова прокинулася зранку і була дуже сонна, як я на першому уроці. З недоліків – лише іноді не дуже доречні ілюстрації. Наприклад, на сторінці намальовані плюшевий ведмедик і заєць, а розповідається про сову.
 
Рекомендую дітям від 0 до 100 років. На мою думку, вона має 9 з 10-ти балів.
 
Галина Ткачук «Синя коробка», ілюстрації Мирослави Скіри (видавництво «Ранок», серія «Читальня», 2017)
 
Дуже прикольна книжка! Гарно перероблена відома усім українська народна казка «Рукавичка» (до речі, я теж написав один твір за мотивом «Рукавички», він називається «Пенал»). 
Тираж закінчився
 
У цій книжці смішні, динамічні і живі ілюстрації, і дуже класна техніка художниці. Найбільше мені сподобався той момент у тексті, коли Богдан всюди шукав своїх динозаврів і ніяк не міг знайти.
 
Рекомендую книжку дітям від 2 до 100 років і ставлю 10 з 10 балів.
 
Оксана Була «День народження ялинки» (Видавництво Старого Лева, 2018)
 
Це суперова книжка! У ній дуже гарні ілюстрації і неочікувана техніка. Мені дуже сподобалося те, що в деяких місцях присутні елементи панельних ілюстрацій. Найбільше мене вразив момент, коли Куріпковий туконі йшов шукати маленьку ялинку. Але мені трішки не зрозуміло те, що там спочатку написали, що ялинку може знайти тільки Куріпковий туконі, а потім ялинку може знайти тільки білий туконі. Та в цілому книжка класна.
 
Рекомендую дітям від 2-х до 99-ти років і ставлю 8 із 10-ти балів!
 
Оксана Лущевська «Папужка», ілюстрації Каті Степаніщевої (видавництво «Чорні вівці», серія «Читати легко», 2018)
 
Мені дуже сподобалась ця книжка-гра, бо в ній класні ілюстрації. 
Тираж закінчився
 Особливо мені сподобався момент із загадкою про алфавіт. Я витратив 10 хвилин, щоб на пальцях порахувати, які там букви зашифровані, і тільки потім побачив на наступній сторінці алфавіт. Це дуже класна книжка!!! На її сторінках ви знайдете цікаві загадки і логічні завдання.
 
Рекомендую дітям від 3-х до 100 років.
 
Наталя Трохим «Де ви, кохані леви?», ілюстрації Марти Кошулінської (Видавництво Старого Лева, 2017)
 
Одразу попереджаю, це – не прозовий твір, а збірка віршів. І всі вірші тут гарні. А ілюстрації бомбезні! Марта Кошулінська дотворила фантастичних персонажів цієї книжки. Це неабияк допомагає візуалізувати вірші. Найбільше мені сподобався вірш про грибочки, і на ілюстраціях вони дуже смішні. Зауваг до книжки немає, тому рекомендую дітям від 0 (бо там також є колискові!) до 100 років і ставлю 9 із 10-ти балів.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage