Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книгарні Старого Лева поповнилися ще однією гостросюжетною новинкою — романом американського письменника Райлі Сейґера «Останні дівчата». Перекладений Романом Гардашуком і художньо оформлений Іваном Шкоропадом, детектив розповість про героїнь, які змогли пережити минуле, але не звільнитися від нього.

Квінсі Карпентер вижила під час жахливої ночі убивств у Сосновому котеджі десять років тому. Друзі дівчини загинули, а їй судилося врятуватись і стати однією з «останніх дівчат». Так журналісти називають Квінсі, Саманту і Лізу — трьох щасливиць, яким вдалось неможливе.

Тепер у житті героїні (майже) все чудово і спокійно, але до моменту, коли одну з останніх дівчат знаходять мертвою. Тепер Квінсі вимушена все-таки повернутися до жахливих подій минулого. Дізнатися, що насправді відбулось і як вона вижила. Дізнатися все.

«Жанр “Останніх дівчат” можна визначати як пригоди чи детектив, та найліпшим варіантом, певно, буде трилер з елементами слешеру. Адже тропи (починаючи від самої назви), стиль і культурний бекґраунд головної героїні — підкреслено кіношні, — розповідає перекладач Роман Гардашук. — Книга спирається на американську традицію фільмів жахів — від класичного нуару та класики Гічкока аж до горорів вісімдесятих (саме фільмів стосується більшість приміток). Проте Райлі Сейґер не паразитує на ностальгії; використовує — так, але осмислює, переосмислює й субвертує звичні кліше й елементи. Тому знайомі образи масового розважального кіно — студентська вечірка в будиночку за містом, таємничий незнайомець і соковита різанина — стають основами психологічного, тривожного тексту про подолання травми й віднайдення справжньої себе, про довіру, вибір і прийняття. Головні персонажі — власне, персонажки, книги — жінки: вольові, покривджені, але справжні й готові боротися за своє життя та єство. Це не принцеси, що чекають на порятунок, не кралі для фансервісу і не зворушливі жертви. Власне, персонажки протистоять не лише загрозам своїм життям, а і цим нав’язаним ролям».

Англійською мовою «Останні дівчата» вийшли у 2017 році й стали світовим бестселером. Дебютний детектив Сейґера здобув нагороду «ITW Thriller Award», Стівен Кінг назвав його «великим трилером», а тепер роман готовий захопити, налякати й зацікавити українських читачів.

Райлі Сейґер — літературний псевдонім американського письменника Тодда Ріттера. 20 років він працював журналістом, редактором, графічним дизайнером та кінокритиком. Мешкає у Принстоні, штат Нью-Джерсі. Коли не працює над новим романом, то читає, гуляє і намагається якомога частіше ходити у кіно. Тодд є членом «Товариства письменників детективного жанру Америки» (Mystery Writers of America) та «Міжнародного товариства авторів трилерів» (International Thriller Writers).

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage