Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Дефіляда» повертається

Громадський простір 

Після кількарічної перерви до українського читача повертається розкішна інтелектуальна забава — класика української альтернативної історії роман «Дефіляда в Москві» найпарадоксальнішого письменника України Василя Кожелянка (1957 — 2008).

Видавництво «Кальварія» і «Видавництво Старого Лева» підписали ліцензійну угоду, за якою «Видавництво Старого Лева» отримало право публікації цього знакового твору на найближчі кілька років, і незабаром на полицях книгарень з’явиться нове видання «Дефіляди в Москві» Василя Кожелянка.

«Можу лише відзначити добрий смак, сміливість і почуття гумору редакції «Видавництва Старого Лева» і буду радий побачити нове видання «Дефіляди», — коментує підписання угоди очільник «Кальварії» Петро Мацкевич. — З десяти книжок Василя, які видала «Кальварія», цій можна присвоїти «звання» найпровокативнішої, й водночас найвеселішої його книжки. Кожелянкові «Дефіляда в Москві», «Конотоп» і «Тероріум» є чудовим захистом свідомості від впливу маніпулятивних технологій, в центрі дії яких є сьогодні Україна».

Видання, безумовно, актуальне й корисне саме сьогодні. Адже Автор ретельно виписав майже потворні, а тому — анекдотичні машкари сучасної української міфології, використав майже усі бридотні до нав’язливості штампи «ментальних медіа технологій», визбирав усі елементи «національно-значущих» чеснот народів, які тісно населяють «неньку», і після такої героїчної дослідницької праці любесенько, «на повну котушку» з усього назбираного мотлоху познущався. І саме тому, що Василь Кожелянко зробив це просто блискуче, людям без почуття гумору читати цей роман категорично не рекомендується.

«Дефіляда в Москві» — лауреат премії журналу «Сучасність» та переможець рейтингу «Книжка року».

Більше…

про роман

Олег Сидор-Гібелинда, газета «Дзеркало тижня»: Сьогодні вже соромно бодай не читати (якщо не про-читати на даний момент) його творів... У кожному разі, ті, хто не читав «Дефіляду»... намагаються приховувати цей ганебний факт від уваги прогресивної української громадськості. А потай дістають заповітну книгу... та й замикаються з нею в якійсь комірчині. Певен, що години, віддані Кожелянкові, будуть незгіршими у їхньому житті.

газета «Україна молода»: Він пише історію в умовному способі. Він виплекав і повипускав на волю химер, які пожирають пропагандистських фантомів, отруюють солодкі ілюзії і ґвалтують наші улюблені стереотипи. Пародія на пародію — найкращі ліки проти історичних комплексів.

чернівецький історик Ігор Буркут: Роман [«Дефіляда в Москві»] є свідомо провокативним. Сучасного читача розворушити важко, хіба що наступити на мозолю. А такою у багатьох є комплекс стереотипів, сформованих пропагандою — комуністичною, націоналістичною чи ще якоюсь. «Дефіляда» ж б’є по цих комплексах. І то боляче.

Роман Чайка, журналіст, телеведучий: Може, колись хтось зніме фільм по його роману «Конотоп», а ще краще – «Дефіляда в Москві». Однозначні українські блокбастери.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage