Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Далекі близькі»: як можна перетворити слабкість на силу
Фото: Impact HUB Odessa, текст - Наталя Власенко
 
У вівторок, 2 червня, в антикафе Impact Hub Odessa відбулась зустріч із Володимиром Єрмоленком та презентація його книги «Далекі близькі» від «Видавництва Старого Лева». І можна з впевненістю сказати: презентація була вдалою! Було багато гостей, цікавих та небайдужих до філософії та літератури, автограф-сесія і захоплива розповідь автора про натхнення, пошуки та ідею створення книги.
 
«Далекі близькі» – друга книжка українського філософа та публіциста Володимира Єрмоленка. Це книжка про Руссо, Казанову, Гофмана, Флобера, Дерріда, Зонтаґ, Барта, Ґарі – і водночас про близькість, насолоду, невидимість, втрату, повільність та чуттєвість. 
 
Кожному із нас чогось в житті не вистачає, кожен має свої вади й недоліки. Але питання не в цих вадах; питання у тому, що ми з цими вадами робимо, аби перетворити на свої переваги. Так, Володимир Єрмоленко навів слушний приклад із життя Жана-Жака Руссо: попри фізичні вади та соціальні комплекси (страх вільно висловлюватись на людях) Руссо став великим письменником та філософом, бо почав багато писати й викладати свої думки на папері.
«Далекі близькі» - це книга про те, як можна перетворити слабкість на силу, а ваду – на перевагу. Про філософів та письменників, які жили давно, але яких можна сприймати як близьких та рідних. Не думати про них як про закам’янілі навіки пам’ятники, а ставитись як до друзів, з якими можна поспілкуватись. Ця книга – не просто збірка есеїв про класиків. Це, чи не в першу чергу, - погляд у себе, всередину. Намагання побачити крізь призму інших життів себе. Зуміти виправитись, перетворити вади на плюси. Стати кращим. А також побачити в класиках філософії та літератури звичайних людей, зі своїми буденними проблемами, недоліками, емоціями, переживаннями; таких самих людей, як ми. Близьких. 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage