Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Далекі близькі» презентували на ХХІІ Форумі видавців
У театрі «Воскресіння» панувала атмосфера повернення у минуле. Саме тут презентували збірку есеїв Володимира Єрмоленка «Далекі близькі», що вийшла у «Видавництві Старого Лева». Письменник і філософ Володимир Єрмоленко та доктор філософських наук Вахтанг Кебуладзе говорили про книгу, про інтерпретацію історій людей минувшини у сьогоднішніх реаліях, проводили паралелі з життям героїв книги, роздумували про вплив кожного з них на світову історію та культуру.
 
Володимир Єрмоленко переконаний, що будь-яка особа грає ту чи іншу роль у світовій історії, особливо якщо це люди публічні, такі як Гете, Руссо, Казанова та інші. Також письменник говорив про те, що будь-які книги, які торкаються висвітлення історії, мають бути уроком для читачів. «Якщо ми не будемо читати, ми повторюватимемо ті чи інші помилки. Ми повинні вбачати себе навіть у текстах абсолютно віддалених від сьогодення. Наш український досвід є безперечно унікальним, але ми робимо багато чого з того, що було зроблено десятиліття тому, повторюємо помилки, які вже робили до нас», - говорить Володимир.
 
Одним із важливих питань було те, чи варто говорити про історичних персон, вчинки яких принесли багато болю, чи краще навпаки викреслити їх із людської свідомості. «Ми можемо заходити у чорні бараки нашої історії й ховати там знання про цих людей, але ми  маємо шанс писати про це, відкривати новий погляд на старі події, розкривати людям очі», - говорить Вахтанг Кебуладзе.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage