Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Цікава наука: 10 пізнавальних книг для дітей
Деякі діти виростають «гуманітаріями» тільки тому, що дорослі не змогли цікаво розповісти їм про науку. Або, принаймні, запропонувати їм цікаві пізнавальні книжки. Ось десятка нових, або майже нових, розумних книжок для дітей та підлітків. 
 
Татьяна Гордиенко, WoMo
 
Диво-сад
Крістьяна С. Вільямс, Емі Брум, «КМ-Букс»
 
Яскрава і захоплююча подорож світом, яка розповість і про географію, і про біологію. Від джунглів Амазонки до пустелі Чихуахуань, від Великого Бар’єрного Рифа до Чорного Лісу, до Гімалаїв: епічні пейзажі та найдивовижніші істоти стануть знайомими мешканцями дивовижного саду Землі.
 
Стівен Брусатті, «Видавництво Старого Лева»
 
 
Діти без динозаврів не можуть, це факт. Ця повна енциклопедія життя прадавніх рептилій готується до друку, не пропустіть її. Адже тут докладно розказано, які динозаври жили у кожному з археологічних періодів, що вони їли, як нападали та захищались, яка була їх тілобудова та чому вони, власне, не дожили до наших днів.
 
365 наукових дослідів
Лейсі М. Гіллеспі Л. Боуман Л., «КМ-Букс»
 
Набридло робити гейзери з соди та оцту? Тут є набагато більше цікавих і безпечних дослідів для юних науковців. Хімія, біологія, фізика і навіть метеорологія стануть улюбленими предметами школярів молодших та середніх класів. Кухня не постраждає — гарантовано, адже інструкції для кожного досліду детальні і зрозумілі.
 
Тесла та машина на космічній енергії
Лука Новелли, «К.І.С.»
 
У серії «Спалах думки» вже вийшли адаптовані біографії (з малюнками!) Ейнштейна, Алессандро Вольта, Галілея та Дарвіна. Нарешті у нас є перша книжка для підлітків українською мовою про неймовірного винахідника Теслу. Він винайшов змінний струм та елек­тродвигуни, радіозв’язок та пульт дистанційного керування, спроектував радар та літаки вертикального злету. Але працею його життя була робота над винайденням невичерпного джерела екологічно чистої енергії для всієї планети. Хтозна, чи не буде ваше дитя послідовником цього геніального вченого?
 
Атомна сила. Невигадане життя Лізе Майтнер
Сімона Черрато, «К.І.С.»
 
У видавництва «К.І.С.» є серія, присвячена жінкам у науці. Поки що в ній дві книжки: «Атомна сила» про Лізе Майтнер, яка працювала у галузі ядерної фізики, та про Марі та Ірен Кюрі, лауреаток Нобелівської премії, мати та доньку, що присвятили свої життя вивченню явища радіоактивності. Лізе Майтнер у 1906 році першою серед жінок в університеті отримала ступінь доктора в галузі фізики. Перший рік після захисту працювала у Віденському інституті теоретичної фізики. Почалося змагання між Ернестом Резерфордом з Англії, Ірен Жоліо-Кюрі з Франції, Енріко Фермі з Італії і Лізою Майтнер разом з Отто Ганом з Берліна. Жоден з них не припускав, що ці дослідження закінчаться створенням ядерної зброї. Але, на відміну від багатьох вчених, які почали займатися розробкою атомної бомби в США, щоб випередити у цих дослідження нацистстську Німеччину, Лізе Майтнер відмовилася працювати в Лос-Аламосі, заявивши: «Я не буду робити бомбу!». Натомість, вона боролася за мир.
 
Джейсон Бріггс, «Видавництво Старого Лева»
 
 
А що як ви будете вивчати програмування разом з дитиною? Чом би й ні, я, наприклад, так і збираюсь зробити, адже ці навички вже дуже бажано мати кожному в сучасних умовах ринку праці. Завдання написані зрозуміло та доступно, а головне те, що вони дотепні й цікаві. Ви навчитеся використовувати основні елементи мови Python – списки, функції, модулі, малювати вбудованими інструментами Python та анімувати зображення, і навіть зможете написати дві справжні комп’ютерні гри: забавку з м’ячем «Скок!» та бродилку «Містер Руки-палички біжить до виходу».
 
Думати, як Альберт Ейнштейн
Деніел Сміт, «КМ-Букс»
 
Ейнштейн відомий всім як професор з висолопленим язиком: символ нон-конформізму і звичайного у наукових колах специфічного «божевілля». Але сам він зізнавася, що його принцип — просто зупинятися довше на тому, що більшість людей апріорі вважає неможливим. Книга про життя великого вченого дає можливість поглянути на події ХХ століття його очима не тільки як видатного вченого, а й гуманіста і громадського діяча.
 
Думати, як Стівен Гокінг
Деніел Сміт, «КМ-Букс»
 
Неймовірна людина цей Стівен Гокінг, не тільки тому, що став символом боротьби із стереотипами щодо людей з інвалідністю: його новаторський підхід до вирішення наукових проблем захоплює людей по всьому світі. Ця книга знайомит юних читачів з принципами його дослідницького мислення та факторами, які вплинули на формування його особистості та світогляду, адже Гокінг стверджує, що думає в одинадцяти вимірах.
 
Всесвітня історія: том 1 : Від Великого вибуху до походів Александра Македонського
Ларрі Ґонік, «Рідна мова»
 
Історія — це заучування дат війн та років правління світових лідерів? Хто вам це сказав? Історія може бути цікавою і навіть розважальною, якщо знайти правильний інструмент. І цим інструментом може бути дотепний і науково правдивий комікс! Всього видання нараховуватиме 3 частини, наразі до уваги читачів — перша частина, яка охоплює історію світу від Великого вибуху до походів Александра Македонського.
 
Філософія
Майкл Паттон , Кевін Кеннон, «Рідна мова»
 
Філософія — взагалі основа будь-якої науки, але як пояснити її школярам? Провідником у філософію стане Геракліт Ефеський, давньогрецький філософ, головний герой об`ємного комікса. Він познайомить читачів з видатними мислителями західної філософської традиції, допоможе зрозуміти суть основних філософських течій та самостійно осмислити основні питання філософії: як людина сприймає навколишній світ? Чи володіє свободою волі? Які можливості та межі людського пізнання? Чи може комп’ютер замінити людину?
 
Пропонуємо також переглянути наші добірки енциклопедій та пізнавальні книги для дітей

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage