Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Читаємо бестселери: 10 світових мастрідів від англійських письменників
У новій рубриці Yakaboo Сергій Завалко розкаже про топові книги письменників з різних країн.
 
Англія вважається батьківщиною детективу. Саме тут з’являлися на світ міс Марпл, Еркюль Пуаро, Шерлок Холмс та інші сищики. Однак літературна Англія славиться не тільки детективами – це ми зараз і доведемо. Далі – 10 книг від англійських письменників різних жанрів та на різні теми.
 
Чарльз Діккенс «Великі сподівання»
 
Основа книги – історія життя Філіпа Пірріпа. Молодий чоловік має багатого, але невідомого йому покровителя. Таємниці не лякали головного героя. Філіп будував плани, у яких він знайшов справжню любов, побудував успішну кар’єру і став повноправним жителем «світу джентльменів». Та всі мрії буквально розвалилися, коли Пірріп дізнався страшну таємницю свого покровителя. Гроші, які отримував Філіп, – криваві. Чоловік розуміє, що так він щастя не побудує. Та герой цього роману дуже амбітний і не хоче отак просто відмовлятися від своїх мрій.
 
Джоан Ролінґ «Гаррі Поттер і філософський камінь» (серія про Гаррі Поттера)
 
Гаррі 11 років прожив у сім’ї своєї тітки, де його ніхто не любить. Хлопець уже не сподівається на позитивні зміни в житті. Та все різко змінюється, коли до дому Поттера прилітає птах із купою листів. У посланнях указано, що Гаррі – чарівник. Його заочно зарахували до школи магів, де на нього вже давно чекають. З цього моменту почнеться довга історія Гаррі Поттера, який має стати найкращим у світі чарівником, щоб назавжди перемогти темні сили.
 
Джуліан Барнс «Відчуття закінчення»
 
Книга найяскравішого представника англійського постмодернізму, за яку він отримав Букерівську премію. Тоні, Колін, Алекс і Адріан – давні друзі. Після випуску з елітної школи вони поклялися завжди дружити. Однак життя далеко і надовго розкидало хлопців. Через декілька десятків років Тоні отримує листа від адвоката. Після цього чоловік починає розплутувати клубок різних причин і наслідків. Чим далі заходить Тоні, тим краще розуміє, що минуле, яке колись здавалося простим і зрозумілим, зберігає багато страшних таємниць.
 
Агата Крісті «Карибська таємниця»
 
Навіть такому фанату своєї справи, як міс Марпл, потрібен відпочинок. Саме тому жінка поїхала на маленький Карибський острів. Однак і там їй довелося взятися за роботу. На острові помер підстаркуватий майор. Офіційна причина смерті – приступ гіпертонії. Та досвідчений детектив розуміє, що не все так просто, як здається на перший погляд. Тож, міс Марпл повинна знову використати свої аналітичні здібності та гострий розум, щоб знайти вбивцю.
 
Джон Р.Р. Толкін «Володар перснів» (трилогія)
 
Існує перстень, володар якого може підкорити собі увесь світ. Цю спокусливу прикрасу довгий час зберігав гобіт Більбо. Та прийшов час знищити перстень, інакше світ може опинитися в небезпеці. Виконати це завдання має племінник Більбо – Фродо. Маленький гобіт разом із друзями вирушить в небезпечну подорож і ризикне власним життям, щоб врятуватися тисячі інших.
 
Артур Кларк «2001. Космічна Одісея»
 
Події розгортаються 2001 року. У місячному кратері Тіхо з’являється дивний і водночас вражаючий моноліт, який активізувався під впливом Сонця. Саме туди на розвідку відправляється космічний корабель «Діскавері». Екіпажу, на чолі з капітаном Девідом Боуеном, потрібно дістатися до кілець Сатурну. Подорож може стати непередбачуваною через бортовий комп’ютер. Проект штучного інтелекту вміє брехати людям і хто знає, коли і для чого він використає свої уміння.
 
 
Террі Пратчетт «Правда»
 
Дискосвіт – незвичайний світ, переповнений цікавими персонажами. Один із них – Вільям де Ворд. Головний герой вирішив заснувати першу в Дискосвіті газету. Та навіть у вигаданому вимірі правда не всім подобається. Ворд зіткнеться із серйозним конкурентом – таблоїдом, наживе собі ворогів, але продовжить засновувати журналістські стандарти в Дивосвіті.
 
 
Джон Ле Карре «Нічний адміністратор»
 
«Холодна війна» закінчилася, але кількість злочинців не зменшилася. Для звичайних людей Річард Роупер – приємний, харизматичний чоловік. Для правосуддя – злочинний геній, замішаний у справах із наркотиками, незаконним розповсюдженням зброї та «відмиванням» грошей. Кращі поліцейські не мають нічого на Роупера. Однак є один чоловік, який може зупинити злочинця – нічний адміністратор готелю Джонатан Пайн. Колишній солдат, завербований спецслужбами, має свої причини на те, щоб знешкодити Пайна. Однак робота під прикриттям, та ще й настільки важлива, потребує відмови від будь-яких почуттів і проявів слабкості.
 
 
Олдос Гакслі «Який чудесний світ новий!»
 
Утопічне майбутнє – це світ, у якому люди знаходяться під пильним контролем. Суспільство поділене на касти, кожна з яких відіграє свою роль. Усі повинні насолоджуватися установленим ладом і служити «загальному благу», а насправді – панівному режиму. Кожен, хто не хоче жити в «злагоджену» суспільстві – дикун і, відповідно, ворог.
 
Оскар Вайлд «Портрет Доріана Грея»
 
Одна із найбільших принад Доріана Грея – врода. Це помічає і художник, який з дозволу хлопця малює його портрет. Грей бачить, що йому дійсно є чим пишатися. Разом із тим, головний герой розуміє, що не завжди таким буде. Раптово у хлопця виникає сильне бажання, щоб замість нього старів портрет. Доріан погоджується на договір, за умовами якого отримує бажане. Та Грей навіть не здогадується, чим йому доведеться заплатити за вічну молодість.
 
Інші світові бестселери можна переглянути за посиланням https://starylev.com.ua/tags/svitovi-bestselery

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage