Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Читання творів мовою оригіналу позитивно впливає на мозок людини
 
Вчені з Ліверпульського університету (Англія) провели цікаве дослідження, яке показало, що читання класичної літератури в оригіналі позитивно впливає на мозок людини та пришвидшує її можливості сприйняття та засвоєння інформації. 
 
Дослідники провели експеримент за участі 30-ти добровольців. Спершу реципієнти повинні були прочитати уривки з книг класичної літератури мовою оригіналу, а потім – ті ж самі частини, але вже сучасною англійською мовою. Протягом усього експерименту мозок учасників сканували. Врешті результати показали, що коли людина читає книгу мовою оригіналу, їй трапляються складні та невідомі слова, застаріла лексика. Це змушує мозок працювати активніше та залучати більшу кількість ресурсів пам`яті, ніж це відбувається при читанні адаптованого варіанту. Цікаво, що дослідження продемонструвало і те, що читання оригінального тексту змушує людину залучати ті ділянки мозку, які стосуються її пам`яті про себе.
 
Інший експеримент, проведений в Університеті Раш (США), показав: ті люди, які частіше займаються інтелектуальною діяльністю (читають, відвідують театри, лекції тощо) здатні швидше обробляти інформацію. Вчені спостерігали за діяльністю мозку 150 людей за допомогою МРТ. Виявилось, що коли людина займається інтелектуальною роботою, особливо читанням, вона свого роду тренує мозок та розширює його можливості.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage