Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Читання продовжує життя, - вчені
 
Дослідники встановили залежність між читанням та тривалістю життя людини. Виявляється, що ті, хто читає хоча би 30 хвилин щодня, живе на два роки довше, ніж ті, хто не приділяє книгам стільки часу.
 
Опитування проводилось в рамках глобального дослідження особливостей здоров`я протягом 12 років. Вчені розділили реципієнтів на три групи: ті, хто не читає книг; тих, хто читає книги до трьох з половиною годин на тиждень; а також тих, хто читає більше цього часу. Використовуючи дані про 3 635 опитаних віком від 50 років, дослідники виявили, що люди, які читаюли до 3,5  години на тиждень мали на 17 %  менше шансів померти протягом років спостереження, а ті, хто читав ще більше,  - на 23 %. Причини такого впливу книг на тривалість життя вчені не вказують.
 
Інше дослідження, проведене в одній з британських в`язниць у 2008 році, показує, що 48 % в'язнів мали дуже низький рівень грамотності і не читали. Тож вчені пов`язують злочинність і неписьменність.
 
Результати ще одного недавнього спостереження свідчать, що діти, які мали доступ до книг, мають шанси на більш високий дохід у майбутньому, ніж ті, хто читав дуже мало або не читав в дитинстві взагалі.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage