Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Чи може штучний інтелект бути кращим читачем, ніж людина?
Розвиток новітніх технологій відбувається все стрімкіше й стрімкіше. Старий Лев уже розповідав вам, що віднедавна штучний інтелект може писати вірші чи прозові твори або ж навіть викладати різноманітні дисципліни у навчальних закладах. А тепер ще й перевершив людей у сприйнятті прочитаного – це доводять результати нового дослідження.
 
 
Стенфордський університет проводить оцінку людей та різноманітних технологічних проектів на сприйняття та розуміння прочитаного. Раніше, максимальний показник для людини становив 82,304 бали. А днями новостворена модель нейронної системи, представлена китайською компанією «Alibaba Group Holding Ltd», вперше перевершила цю позначку, набравши 82,44 бали.
 
Базуючись на більш ніж 500 статтях Вікіпедії, працівники Стенфордського університету розробили цикл питань, аби перевіряти, чи знатні машини обробляти велику кількість інформації і давати відповіді на конкретні питання по опрацьованому матеріалі. Штучний інтелект надав точні відповіді на понад 100 тисяч запитань.
 
Представники «Alibaba Group» розповіли, що це перший випадок, коли робот випередив справжню людину в такому випробуванні. «Це означає, що на об'єктивні питання, такі як «чому падає дощ?», можуть тепер з високою точністю відповідати й машини, - заявив вчений з «Alibaba Group Holding Ltd» Ло Сі. – Ця технологія може бути поступово застосована до численних сфер, як обслуговування клієнтів, музейних консультацій чи онлайн-відповідей на запити медичного типу від пацієнтів, що зменшить потребу в людських ресурсах».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage