Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Чи дочитують читачі книжки, які їм не подобаються? Нове дослідження
Невгамовні британські вчені продовжують досліджувати найрізноманітніші теми в галузі культури. І цього разу провели дослідження, яке показало: п’ята частина читачів продовжує читати книжку, навіть якщо та їм зовсім не подобається.
 
 
Опитування провела благодійна організація з популяризації читання у Великій Британії «The Reading Agency». Участь в дослідженні взяло дві тисячі людей. Результати опитування показали, що 22 % британських читачів відмовляються здаватися і дочитують книжку, незалежно від того, наскільки вона їм не подобається. Тоді як інші, більш цікаві видання, будуть відкладені на тижні чи навіть місяці. І найчастіше такі труднощі трапляються із сучасними творами. Організатори дослідження вважають, що якщо читач опинився перед «книжковим блоком», то йому не варто змушувати себе дочитувати книжку, натомість взятися за інший твір, який подарує насолоду від читання.
 
15% респондентів зазначили, що покинуть книжку, якщо вона їм не подобається, за 1-3 тижні, для 11% опитаних цей час сягнув 4-6 днів. 13% читачів «здадуться» за 2-3 дні, а 6% - відмовляться від дочитування маже одразу.
 
Також опитування показало, що більшість британців уникатимуть читання матеріалів, які, на їхню думку, зможуть їх засмутити. Натомість віддадуть перевагу позитивній літературі, адже сприймають читання як спросіб розслабитися й отримати заряд натхнення.
 
«Дослідження доводять, що читання може мати надзвичайно позитивний вплив на наше здоров'я та добробут, підсилити здатність до співпереживання та допомогти нам зрозуміти світ і людей навколо, – сказала Сью Вілкінсон, виконавчий директор "The Reading Agency". – І, оскільки написано та опубліковано так багато геніальних книг, ви ніколи не повинні змушувати себе читати те, що вам не подобається».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage